Yiğit bu gelişmeyle ilgili şu bilgilendirmede bulundu.

Sayın Bakan ve vekiller Başkan Yiğit’ in bu çalışmasına hızlı bir şekilde destek verip ilçeye bu merkezi kazandırma sözü verdiler. Gece saat 24’ e kadar süren bakanlık toplantısından Başkan Yiğit’te mutlu ayrıldığını dile getirdi. Yiğit Başkan yaptığı açıklamada; “Yaşlı ve Engelli Bakım Merkezi ile birlikte birçok projenin hayata geçmesi konusunda hem Bakanımız Sn. Faruk ÖZLÜ’ den hem vekillerimizden büyük destek görüyoruz. Bu toplantıların çok büyük faydası oluyor. Düzce’miz bugün dünden çok daha güçlü Ankara’da. İlimiz tam bir bütünlük içinde. İl Başkanım, İl Belediye Başkanım 10 ilçe ve belde belediye başkanları ile sorunlarımızı merkezden çözüyoruz. Bir kardeşlik havası hakim. Bakanlığın Düzce koordinatörü Sayın Hasan Zer Bey de Düzce’ye hakim bir bürokrat.” dedi.

Sözlerine devam eden Başkan Yiğit; “İlçemle ilgili çok ciddi sürprizler vatandaşlarımı bekliyor. Yığılca’mıza dair birçok projeyi de kazandırmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yiğit ayrıca ilçe kaymakamı Sayın Furkan Sancaktutar ile birlikte köy ve merkez ayrımı yapmadan birçok çalışmayı beraber yürüttüklerini ifade ederek, “Sayın kaymakamımız ilçemiz ve ülkemiz için bir kazanç.” diyerek sözlerini tamamladı.