Müftülük yetkilileri, Kdz.Ereğli Devlet Hastanesinde yatan hastalar ve huzurevinde kalan yaşlıları ziyaret etti, telkin ve tavsiyelerde bulunuldu.

 

Ramazan ayı ve yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle Kdz.Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, görevli Abdullah Acar ile Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi'nde yatan hastaları ve Huzurevinde kalan yaşlıları ziyaret etti. İlçe Müftüsü Erkan ziyarette hasta ve yakınlarına nasihat, telkin ve tavsiyelerde bulunurken sorularını da yanıtladı. Müftü Erkan konuşmasında, Her toplumda mutlaka korunmaya muhtaç insanlar vardır. Bunların başında da hasta, yaşlı, sakat, zihinsel veya bedensel özürlü insanlar gelmektedir. Dinimiz "Canı korumayı" dinin beş temel prensibinden biri olarak kabul etmiştir. Bu sebeple kişinin sağlığını koruması dinimizin bir emridir. Hastalıklar Yaratıcı tarafından verilen bir imtihan vesilesidir. İmtihandan başarıyla çıkmak için sabretmek, hastalıklara karşı tedbir almak ve tedavi yollarını araştırmak gerekmektedir. Aynı zamanda bunlar Müslüman için bir görevdir. Zira yüce dinimiz, sağlığı korumak amacıyla maddi ve manevi tedavi usullerine başvurarak tedbir almamızı önermiştir dedi.

 

Daha sonra İlçe Müftü Şube Müdürü İzzettin Aşan, Alaplı Müftüsü Hüseyin Baş, Müftülük İlahi Grubu Ramazan Bayramı öncesi Ereğli Huzurevi sakinlerini ziyaret ettiler. Ziyaret esnasında gerçekleştirilen program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra İmam-Hatiplerimizden Bilal Kızıl'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim ve Alaplı müftülüğü ilahi grubunun ilahi sunumlarına müteakip Alaplı Müftüsü Hüseyin Baş, Ramazan Ayı ve Ramazan Bayramı konulu konuşmasına müteakip Şube Müdürü İzzettin Aşan tarafından dua yapıldı.  Gerçekleşen ziyarette huzurevi sakinlerinin Ramazan Bayramı ve Ramazan ayı ile ilgili düşünce ve hatıralarını dinleyen görevlilerimiz Huzurevinde yaşayanların gönüllerini ve dualarını alarak ayrıldılar.