Zonguldak Müftüsü Refik Bulut, İl Müftü Yardımcıları Kenan Habiboğlu, Bahtiyar Taranoğlu, İl Vaizi Mehmet Şerif Yüksel ve din görevlilerinden oluşan 30 kişilik heyet, Bahçelievler Mahallesindeki Zonguldak Merkez Huzurevinde kalan yaşlıları ziyaret etti. Huzurevinde kalan yaşlıların tek tek elini öpen Müftü Bulut ve din görevlileri, daha sonra Huzurevi sakinlerine dua kitabı, tesbih ve çorap gibi hediyeler sundu.

Programda bir konuşma yapan İl Müftüsü Refik Bulut, "30 kadar din görevlisi arkadaşlarımla birlikte Huzurevinde bulunuyoruz. Gerçekten burada kalan büyüklerimizin huzurlu bir ortamda kaldıklarını gözlerimizle gördük. Yüce Rabbim devletimize zeval vermesin. Hem burada kalan yaşlılarımıza hem de kurum müdiremize ve personeline hayırlı ve sağlıklı ömürler diliyorum. Hz. Ebu Bekir'in babasının Müslüman olması için getirildiğinde, Resulullah(S.A.V.), 'Bu yaşlı zatı buraya kadar yoracağınıza, biz onun ayağına gitseydik daha iyi olmaz mıydı' buyurarak yaşlılara hürmet etmemiz gerektiğini vurgulamıştır. Yüce Rabbimizin buyurduğu gibi insanoğlu, doğar, büyür, olgunlaşır ve güçten kuvvetten düşer. Peygamber Efendimiz, insanlarda yaşlı bile olsa 2 şeyin genç kaldığını haber veriyor: Bunlardan birisi çok yaşama arzusu diğeri para ve mal sevgisi. Bizler yaşlılık dönemindeki sevginin ilahi sevgiye dönüşmesini diliyoruz." dedi.

 

Müftü Bulut'un sahabe döneminden günümüze anne-baba ve evlat ilişkileri konusunda çeşitli örnekler vermesi sırasında, bazı yaşlıların duygulandığı görüldü. Zonguldak Merkez Huzurevi Müdürü Yasime Ceddel ise ziyaretten dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, şunları söyledi: "48 kapasiteli olarak yapılan Huzurevinde, şu anda 4'ü bayan toplam 30 kişi kalıyor. Her türlü sıkıntılarını çözmeye çalışıyoruz. İnsan ilişkilerinin zayıfladığı günümüzde bu tür ziyaretlerin çok büyük anlamı oluyor. Özellikle yaşlılarımız için büyük bir moral kaynağı oluyor."