Alaplı Çay Köyü Merkez Mahallesi sakinleri, her sene geleneksel hale getirdikleri mezarlık temizliğine başladı. Yaşlısından gencine herkesin görev üstlendiği temizlik çalışmalarına, köyün bayanları da yemek ve çayla destek veriyor.

Alaplı Çay Köyü Merkez Mahallesi sakinlerinin her sene yaptıkları mezarlık temizliği, bu sene de devam ediyor. Köyün en yaşlısından en gencine kadar herkesin görev aldığı çalışmalar arasında, zaman zaman keyifli sohbetlere de yer veriliyor. Yoğun yağışlar sonrasında uzayan otlardan dolayı mezarlığa girmekte zorluk yaşadıklarını dile getiren Köy Muhtarı Ahmet Akgül, mezarlıkları temizleme çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Çay Köyü Muhtarı Ahmet Akgül, "Mezarlığımızı her yıl senede bir kere hep beraber temizliyoruz. Yağışların çok olması nedeniyle mezarlıkta ot ve dikenler çabuk büyüyor. Mezarlığın içine girilmez hale geliyor. Gençlerimiz hepsi çalıştığı için pazar günü tatilinde temizliği yapalım dediler. Sağ olsunlar yaşlısı emeklisi gençleri tırpan ve tırpan motorlarını alıp geldiler. Yaklaşık 10 dönüm mezarlığı bir günde temizleyeceğiz.Köylümüze ve bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz." dedi.
Köylülerin en yaşlısı Ahmet Yolaç (80 ) ise TTK emeklisi olduğunu, güküt gençleri çalışırken görünce dayanamadığını söyledi.
Yolaç, "Yol olsun, su çalışması olsun, mezarlık çalışması olsun hepsine katılıyorum. Gücümün yettiği kadar çalışıyorum. Sağ olsun muhtarımız Ahmet Akgül gençleri toparlayıp köy işlerini hiç para vermeden imece usulü yaptırıyor." dedi. Köyün bayanları da yapılan çalışmalara yemek ve çay yaparak destek veriyor.