Kdz. Ereğli'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında önemli düşüş yaşandı.

Alınan bilgilere göre ilçe genelinde günlük tespit edilen vaka sayısı 20’in altına düşerken, 10 Haziran itibarıyla ise 16 olarak gerçekleşti. Buna paralel olarak ise özellikle Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesinde, Kovid-19 aşı yaptırma talebinde önemli artış gözleniyor.

HASTANELERDEKİ HASTA DURUMU

Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesinde serviste 20’ye yakın hasta tedavi altında tutulurken, aynı hastanenin yoğun bakımında ise 2’si entübe 6 hastanın tedavileri devam ediyor.  İlçedeki Özel Hastanelerden Echomar’da 3 yoğun bakım hastası bulunurken, serviste ise Kovid-19 hastası bulunmuyor. Anadolu Ereğli Hastanesinde ise yoğun bakımda hasta bulunmazken, Kovid-19 servisinde sadece 3 hastanın tedavisine devam ediliyor. Bu arada, Zonguldak genelindeki hastanelerde ise toplamda 6 hasta entübe durumda bulunuyor.

VEFATLARDA AZALMA

Diğer yandan, ilçe genelinde koronavirüse bağlı ölüm vakalarında da azalma gözleniyor. Bir hafta öncesine kadar günde 2, hatta 3 ölüm vakası yaşanan Karadeniz Ereğli’de, 7 gün aradan sonra bir ölüm gerçekleşti. İlçeye bağlı Ova Köyünde ikamet eden 67 yaşındaki D.Ç., tedavi gördüğü Ereğli devlet Hastanesinde yaşamını yitirdi. Alınan-19 tedbirleri kapsamında köyünde toprağa verilen D.Ç, 16 Nisan 2020’de ilçede yaşanan ilk ölümün ardından toplamda 284. ölüm vakası olarak kayıtlara geçti.

AŞILAMADA DURUM

Kovid-19 aşısında müracaat sayısında da artış gözleniyor. Anlaşması yapılmasına rağmen Çin’den talep edilen Sinovac aşısının gelmemesine paralel, etkisi daha yüksek olarak bilinen Alman Biontech aşısının kullanılıyor olması, vatandaşa daha güvenli geldiği gerekçesiyle daha fazla terci ediliyor. Günlük aşılama sayısının 100’lü rakamları geçtiği ilçede, şu anda aşı konusunda herhangi sıkıntı yaşanmadığı, Bakanlıkça belirlenen koşullarda aşılamanın devam ettiği ifade ediliyor.