Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rıfat SARSIK Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL'ün Federal Almanya Ziyareti dahilinde 19 - 20 Eylül tarihlerinde Almanya'da bulunarak çeşitli kurum ve kuruluşlarla temasta bulundu.

 

Ziyaret programı 19 Eylül'de yapılan Türk Alman İş Forumu'na katılımın yanı sıra Teknopark ziyareti yapan ve çeşitli firma, kişi ve kuruluşla ikili görüşmelerde bulunan Rıfat SARSIK;

Çaycuma'nın her yönden en uygun yatırım alanı olduğunu yurtdışındaki firmalara da anlattık. Alman işadamlarının ilgisinin bölgemizde yoğunlaşması için onların da burayı tanıması öğrenmesi gerekmektedir. Yine bizim işadamlarımızın da Avrupa'yı ziyaret etmesi ve oradaki ortamı tanıması, oradan bağlantılar kurması gereklidir. Bu yüzden Avrupa'da malları serbest dolaşan işadamlarımızın kendilerinin de serbest dolaşabilmesi sağlanmalıdır. Ayrıca Almanya da gördüğümüz Teknopark'ı yerinde inceleme fırsatımız da bizim açımızdan oldukça yararlı olmuştur. Biz Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi'nde Teknopark kurulmasını istedik altyapı yetersizlik ama olumlu cevap alamadık. Ziyaretimizde ilgililere bölgemizi anlattık ve görüştüğümüz kişileri bölgemize yatırıma davet ettik. Almanya ile olan ekonomik ilişkilerimiz eskiye dayanmaktadır. Bölgemizde özellikle endüstri bölgesi olduğunda yabancı yatırımların hayata geçmesi gerektiğine inanıyorum. Bu konuda oldukça ümitliyim.