AK Parti Karadeniz Ereğli İl Genel Meclis Üyesi Adayı Rıfkı Gültekin; “Karadeniz Ereğli Belediyesi, bir kere de AK Parti’li olsun. Genel ile yerelin uyumunu görelim. Beğenmezsek, önümüzdeki dönem hep birlikte sandığa gömelim” dedi.

 

AK Parti Karadeniz Ereğli İl Genel Meclis Üyesi Adayları, seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyorlar. İl Genel Meclis Üyesi Adayları Rıfkı Gültekin, Ali Tarakçı, Kazım Beceren, Ayhan Taşdelen, Mehmet Yavuz, seçim çalışmaları kapsamında Akkaya, Güllük, Alacabük ve Sütlüce köylerini ziyaret ettiler. Gittikleri köylerde büyük bir ilgiyle karşılanan İl Genel Meclis Üyesi Adayları, kendilerinin yanı sıra AK Parti Ereğli Belediye Başkan Adayı Opr. Dr. Hüseyin Uysal’a da destek istiyorlar.

 

 

SOSYAL TESİS TALEBİ

Ziyaretlerde İl Genel Meclis Üyeleri adına konuşan Rıfkı Gültekin, vatandaşların kendilerinden beklentilerini sordu. Vatandaşlardan gelen futbol sahası, çocuk parkı, bir takım etkinliklerin yapılabilmesi için sosyal tesis gibi talepler karşısında Gültekin, “Şimdiye kadar yaklaşık 75 köyümüzü gezdik. Üç-dört köyümüzde altyapı, su ve yol sorunu olduğu iletildi. Demek ki, AK Parti iktidarından Ereğli’mizin köyleri de nasibini almış. Bize gelen taleplerden de bunu anlıyoruz. Tabii ki, insanın olduğu yerde sıkıntı bitmez. Biz İl Genel Meclis Üyesi Adayları, hepimiz köylü olduğumuz için sorunları gayet iyi biliyoruz. Bu sorunları ivedilikle çözebilmemiz için de sizlerden destek istiyoruz. Zonguldak’ta sesimizin gür çıkması için, her zaman olduğu gibi sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Bizi ne kadar güçlü gönderirseniz, biz de Ereğli’nin haklarını o kadar güçlü savunuruz. Biz, köylerimizin bize verdiği desteğin bilincindeyiz, 30 Mart’ta bu desteğin daha da artacağına inanıyoruz. Vereceğiniz desteklerden dolayı şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

 

“BİR KERE DENEYİN”

Karadeniz Ereğli’deki işsizliğin hat safhada olduğunu ve bu nedenle özellikle köy nüfuslarının giderek azaldığını ifade eden Gültekin, şöyle konuştu: “Ereğli, göç vermeye devam ediyor. Burada iş bulamayıp dışarıya gitmek isteyen vatandaşlarımıza ‘gitme’ deme şansımız yok. Tabii bu göç olayının nedenleri var. Yerel yönetim, yatırımcılara kucak açmak yerine onları kovalarsa; altyapı ve gerekli imar düzenlemelerini yapmayıp festivale katkı isterse, göç olayının önüne geçmemiz imkânsız görünüyor. Bunun için, biz sizlerden 30 Mart’ta yapılacak seçimde Ereğli Belediye Başkan Adayımız Sayın Hüseyin Uysal’a da destek istiyoruz. Hepinizin Ereğli’de oturan yakınları vardır. Artık insanlar birbirlerine bir telefon kadar yakın. Sizlerden ricamız, Ereğli’deki tanıdıklarınızla irtibata geçip, Belediye Başkan Adayımıza destek vermelerini talep etmenizdir. Ereğli Belediyesi, bir kere de AK Parti’li olsun. Bir kere de genel ile yerelin uyumunu görelim; beğenmezsek önümüzdeki dönem hep birlikte sandığa gömelim.”

 

Köylerde, muhtarlar ve vatandaşlar bazı sıkıntıları dile getirirken; İl Genel Meclis Üyesi Adayları da sıkıntıların giderileceğinin sözünü verdiler. Vatandaşlar, AK Parti’nin İl Genel Meclis Üyesi Adaylarının tecrübeli insanlar olduklarını ifade ederek, kendilerine destek vereceklerini söylediler.

 

(Haber Merkezi)