Zonguldak İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir başkanlığında İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda yapıldı.
Toplantıya, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, bazı ilçe kaymakamları, bazı belediye başkanları, daire müdürleri ile ilimizde yatırımı bulunan kuruluşların temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, 2009 yılında 463 proje yürütüldüğünü belirterek, "Bu projelerin yatırım tutarı 1 trilyon 371 milyar 620 milyon TL'dir. Bunlar için öngörülen ödenek miktarı ise 199 milyon 647 TL'dir. Mayıs sonu itibarıyla ödeneğin 39 milyon TL'lik kısmı harcandı.
Tüm bu projelerde ortalama olarak yüzde 20 nakdi, yüzde 32 fiziki gerçekleşme sağlandı" dedi.
Özdemir, il bazında fiziki ve nakdi gerçekleşmelerin ortalama olarak alındığını kaydederek konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu durumun yanılgıya neden olmaması için kuruluş ve proje bazında değerlendirilmesi daha sağlıklı olacaktır. Zira bazı projeler yıllara sari olarak programlanmış olup daha sonraki yıllarda devam edeceğinden il ortalamasını düşürüyor.
Nakdi gerçekleşme durumunda ise bazı işler yapılmış ancak ödeme henüz gerçekleşmediği için oran düşük gibi gözükse de esas veriler yılsonu itibarıyla alınıyor. Bölge Müdürlükleri ve İl Müdürlüklerinin 2010 yılına ilişkin proje teklifleri alınmış olup Valilik görüşü ile birlikte Devlet Planlama Teşkilatı'nın koordine ettiği İl Koordinasyon İzleme Sistemi'ne aktarıldı. İlimiz için teklif edilen önemli proje sayısı 80 adettir."
İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yatırımcı kuruluş temsilcileri ilde devam eden çalışmalar ile ilgili koordinasyon üyelerine bilgi aktardı.