Çevre ve Şehircilik Zonguldak İl Müdürü Kemal Memiş, ihalesi süreci ve yapımı devam eden yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

Yatırım ve kontrollü çalışmaların devam ettiğini ifade eden Çevre ve Şehircilik Zonguldak İl Müdürü Kemal Memiş, Bakanlık yatırımlarının ihale ve yapım çalışmaları hakkında şöyle dedi: Yatırım ve kontrollü çalışmalarımız devam ediyor. Bakanlığımız yatırımı olarak Alaplı 500 kişilik öğrenci yurdu ihale öncesi yapım çalışmaları ve hazırlıkları devam ediyor. Proje çalışmaları bittiğinde ihale edilecek. Beycuma Jandarma Karakolu 6 daire lojman ve Kandilli Jandarma Karakolu'nun inşaat çalışmaları ihale çalışmaları bitti. Vaziyet planları jandarma komutanlığına onaya gönderildi. Onaylandığı takdirde önümüzdeki günlerde ihalesi gerçekleştirilecek. Gümrük Müdürlüğü hizmet binası onarımı ile Gümrük Müdürlüğü Lojman Binası onarımı devam ediyor. Bunlar bizim kendi bakanlığımızın yatırımlarıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı yatırımları hakkında bilgiler veren Memiş, İlköğretim Milli Eğitim Yatırımları ise Ereğli Fen Lisesi'nin inşaatı bilindiği gibi ihale edilmişti, uzun bir süreçten geçti. İtirazlar vardı, itirazlar oldu KİK'e gitti. Değerlendirilmenin yenilenmesini istedik. Şu anda değerlendirme yapılıyor. Bunun dışında Karaman 24. derslikli ilköğretim okulu bitme aşamasındadır. Zannediyorum çevre tanzimi de önümüzdeki 1-1.5 ay içerisinde biter. Okulumuzu hizmete açarız. Ereğli'de anaokulu ve Kozlu'da anaokulu inşaatlarımız devam ediyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu inşaatı devam ediyor. Hayırsever vatandaşlarımızın yaptırdığı ve kontrolümüzde olan okullar var. Yeşiltepe 16 derslikli ilköğretim okulu inşaatı devam ediyor. Çaycuma Anadolu Öğretmen Lisesi inşaatında ihale süreci devam ediyor. İhalesi bekleniyor. Hayırsever vatandaşlarımızın yaptırdığı Karapınar Lisesi ek derslik inşaatı, Karapınar İlköğretim Okulu inşaatı, Devrek Anadolu Öğretmen Lisesi ve Çaycuma Anadolu Öğretmen Lisesi inşaatlarımız da devam eden inşaatlarımızdır diye konuştu.