Kdz.Ereğli'de 1.5 ay önce kent merkezinden geçen Pençes deresinin içerisine koli içerisinde bırakılmış kedileri fark ederek boğulmaktan kurtulmalarını sağlayan 13 yaşındaki Cansel Yavuz yavru kedilerin ikisini sahiplendi.

Olay yaklaşık 1.5 ay önce meydana geldi. Sahilde arkadaşlarıyla gezdiği esnada Pençes deresinde koli içerisinde bırakılmış 4 kedi yavrusunu fark eden Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi Cansel Yavuz, arkadaşlarıyla ve bölgeden tesadüfen geçen Gönülden Hayvan Severler Derneği yetkililerinden Özden Yavuz ile birlikte kedilere yardım etti. Daha sonra Hayvan Severler Derneği kurucularından Hülya Karadağ ve yönetim kurulu üyesi Kadriye Akkoç yavru kedilere sahip çıkarak onların bakımlarını üstlendi. Kadriye Akkoç, kedileri kendi evinde bir ay boyunca biberonla besleyerek hayatta kalmalarını sağladı.

Kdz. Ereğli Gönülden Hayvan Severler Derneği Başkanı Selman Karadeniz, Yönetim Kurulu üyeleri Serdal Akkoç, Kadriye Akkoç, Berran Karadeniz ve Hülya Karadağ kedileri fark edip kurtulmalarını sağlayan Cansel Yavuz ve annesi Şükran Yavuz'u ziyaret ettiler. Yavuz ailesini tebrik eden Gönülden Hayvan Severler Derneği Kurucularından aynı zamanda derneğin yönetim kurulu üyesi Hülya Karadağ, “Yaklaşık 1.5 ay önce geç bir saatte Elif otelinin oradaki Pençes dere yatağının içine koli içerisinde dört kedi yavrusu bırakıldı fark eden Cansel Yavuz arkadaşlarıyla birlikte onları kurtarmak için yardım etmeye çalışmış. O esnada oradan tesadüfen geçen Özden Yavuz ismindeki dernek yöneticisi arkadaşımızda olayı görerek hemen beni aradı. Kısa süren sonra ulaştım. Yavrunun bir tanesi suyun içindeydi. Diğerleri dağılmıştı. Akşamın kör bir saatindeydi. Cansel'in onları görmesi büyük tesadüftü, Özden'in oradan geçmesi ise çok büyük bir tesadüftü. Yavru kedileri aldık koliye koyduk. Boynumdan atkımı çıkardım, kuruladım, sardım. Hemen ilk adres olarak derneğimizin yönetim kurulu üyesi Kadriye Akkoç'a götürdüm. Yavrucukları orada bir odaya yerleştirdik. Daha anadan yeni ayrıldıkları için tabaktan yemeğe geçememişlerdi. Yaklaşık bir ay onları biberonla besledik. Yaşama tutundular. Suya düşen kedi hastalanmıştı diğeri iyileşene kadar onun başında bekledi. Onların ikisine aile bulduk. Zaten biri Cansel'e çok sıcak davranıyor. Boynuna sarılıyor. Ayrılmak istemiyordu. Cansel' in babaannesinin bahçesinde onlara uygun bir yer bulduk. Diğer ikisine de aile bulacağız.”dedi.
Kedilerin kurtulmasında büyük katkısı olan 13 yaşındaki Cansel Yavuz ise, yavru kedilerden ikisinin bakımını üstlendi. Yavru kedilerle arasında sıcak bir bağ olduğunu ve hayvanları çok sevdiğini belirten Yavuz, konuyla ilgili her vatandaşın hassas davranmalarını istedi.