Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Zonguldak Valisi Erdal Ata'yı ziyaret etti. Zonguldak Valiliği'nde kendi döneminde çalışan personelle hasret gideren Vali Erkmen, daha sonra Vali Erdal Ata'yı makamında ziyaret etti. Maden Ocağındaki 2 işçiyi arama çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Vali Ata, "Ocak içerisinde kalan madencileri bulma ve kurtarma çalışmaları sürüyor. Bu akşam 2 madenci, çıkarılabilir. Göçen posta bitmek üzere. Bu gece en geç yarın sabah biter. Eğer ki o göçüğün altında iseler, en geç yarın çıkartılır ve ailelerine teslim edilir" dedi. 

Vali Erkmen de, madenci ailelerine ve tüm bölge halkına başsağlığı diledi. Vali Erkmen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ile görüşmek üzere karayolu ile Çatalağzı Termik Elektrik Santrali'ne (ÇATES) hareket etti. Vali Erkmen'in, geceyi Zonguldak'ta geçireceği öğrenildi. 

Vali Erkmen'e ziyaretinde eski AK Parti İl Başkanı Celil Uzun, eski Zonguldak Belediyesi Başkanı Secaattin Gonca, Amele Birliği Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, işadamı İsmail Recai Şanlı ve bazı dernek başkanları da eşlik etti.