TBMM Üstün Hizmet Ödülleri son kez sahiplerini bulacak.

TBMM Üstün Hizmet Ödülü'nün bu yıl 5 dernek ve vakıf ile 70 kişiye verilmesi kararlaştırıldı. Muhalefet milletvekilleri, ödül verilen bazı isimleri eleştirirken, bu ödülün kaldırılmasına da istediler. TBMM eski Başkanı Bülent Arınç döneminde başlatılan ve bu yıl son kez düzenlenen "TBMM Onur Ödülü"nün ardından, "TBMM Üstün Hizmet Ödülü"nün de kaldırılması gündeme geldi. Kulislere yansıyan bilgiye göre, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in de "Üstün Hizmet Ödülüne" sıcak bakmadığı kaydediliyor.
CHP, TBMM ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ'NÜN KALDIRILMASINI İSTEDİ
Bir süre önce, CHP'li TBMM Başkan Vekili Güldal Mumcu, İdare Amiri Ahmet Küçük ile Katip Üye Yaşar Tüzün'ün TBMM Onur Ödülü ve Üstün Hizmet Ödülleri kararına yönelik muhalefet şerhi koyarak, "Çoğunlukla AKP'ye destek vermesiyle ve AKP'den destek almasıyla tanınan isimlerin ödüllendirildiği dikkati çekmeye başlamıştır" şeklinde itirazlarını dile getirdiler.
Dernek ve vakıflarda, Adana Dosteller Yardımlaşma Derneği, Bursa Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği, Denizli Kadın Gelişme Ve Kültür Derneği, İstanbul Motif Halk Oyunları Eğitim ve Öğretim Vakfı ile Kahramanmaraş Saçaklızade Kültür Eğitim Yardımlaşma Vakfı ödül alacak.
70 kişiye verilecek üstün hizmet ödülü alanların arasında ağırlık olarak işadamlarının bulunması ise, dikkat çekti.
VAHİT KİLER'İN BABASINA ÖDÜL
Ödül alanlar arasında, Kiler Marketler'in sahibi AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'in babası Hikmet Kiler ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tatil için gittiği Rixos Otelleri zincirinin sahibi Fettah Tamince de bulunuyor.
Zonguldak'tan ise Yılmaz Yavuz (Emekli-Memur) ile Nurdan-Ahmet Orhan Oğuz (Eczacı-İşadamı) ödüle layık görüldü.