CHP’nin Zonguldak Milletvekillerinden Deniz Yavuzyılmaz, “Kozlu İlçesi sahilindeki tıbbi atıkların kaynağı saha araştırmalarımız sonucunda tespit edilmiştir” başlıklı açıklamasında,. Bu önemli soruna dikkat çekerken  “tıbbi atıklar imha edilmeden bu alanın üzerine yapılması planlanan millet bahçesi Zonguldak halkına yapılabilecek en büyük kötülüklerden biri olup, burası hastalık yuvası olacaktır.” Dedi.

Yavuzyılmaz’ın açıklaması şöyle:

“Arıtma tesisinin yanında bulunan arazi, uzun yıllar evsel çöp atık alanı olarak kullanılırken, aynı zamanda bu bölgeye büyük miktarda virüs, hastalık taşıyan tıbbi atıkların - kullanılmış şırıngalar, iğneler, kan tüpleri, serum torbaları, ilaç şişelerinin de toplandığı yer olmuştur.

İmha edilmesi zorunlu olan bu tıbbi atıkların, denize sıfır bir noktada bir çöp dağı oluşturduğu, dalgalarla denize çekilip, sahillere kusulduğu anlaşılmaktadır.

Buradaki devasa çöp dağı kaldırılmadan, tıbbi atıklar imha edilmeden bu alanın üzerine yapılması planlanan millet bahçesi Zonguldak halkına yapılabilecek en büyük kötülüklerden biri olup, burası hastalık yuvası olacaktır.

Yetkilileri ciddiyetle bu bölgeyi dezenfekte etmeye çağırıyorum.”