Zonguldak'ta, başlatılan atıksu ve kanalizasyon projesi çalışmaları nedeniyle Gazipaşa Caddesi'nde araçların yaya kaldırımından, yayaların da trafiğe kapalı ana yoldan gitmesi tepkilere neden oldu.
Zonguldak Belediyesi tarafından “Atıksu Arıtma Tesisi Ve Kolektör Hatları Projesi” kapsamında geçen yıl 16 Nisan'da başlayan atık su ve kanalizasyon yenileme çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki yıl 12 Temmuz'da bitecek proje çerçevesinde kent merkezinde bir haftadır süren çalışmalar ise trafiği durdurma noktasına geldi.
Kentin en işlek caddesi Gazipaşa'da dün yapılan çalışma ise, ilginç görüntülere sahne oldu. Zonguldak Valiliği önünde kanalizasyon borularının döşenmesi amacıyla kanal açma çalışmalarına başlandı.
Ancak, Gazipaşa Caddesi üzerindeki Belediye Kültür Merkezi'nin önünde trafik tek şeride düşürülerek, araçların Zonguldak Valiliği önüne kadar 50 metrelik mesafeyi yaya kaldırımından geçişine izin verildi. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekipleri ise, vatandaşların ana yolu kullanması, araçların ise yaya kaldırımını kullanması nedeniyle güvenlik tedbiri aldı.
Bazı vatandaşlar, kullandıkları yaya kaldırımından araçların geldiğini görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Bazı vatandaşlar ise, yaya kaldırımı yerine trafiğe kapalı olan yolu tercih etti. Zaman zaman ezilme tehlikesi yaşayan vatandaşlar ile sürücüler, trafiğin yaya kaldırımından verilmesine tepki gösterdiler. Sürücüler, bu tür çalışmaların gece yapılması gerektiğini belirtti.Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise, "Atıksu arıtma Tesisi ve Kollektör Hatları Projesi” kapsamında çalışmaların devam ettiğini, birkaç gün trafiğin bu şekilde işleyeceğini belirterek, "Bu projenin tamamlanması lazım. Bu yüzden bu tür aksaklıklar olacak. Vatandaş da, sürücü de haklı, ama bu projeyi uygulayacağız, durduramayız. Gece çalışma yapsak, bu kez yine vatandaşlar rahatsız oldukları için şikayetçi oluyorlar" dedi.