Trafik ışıklarının ilk kez kullanan iller arasındaki Zonguldak'ta, kırmızı ışıkta geçen yayalar, araç sürücülerine zor anlar yaşatıyor. 
Cumhuriyetin ilk ili ve trafik ışıklarının kurulduğu ilk iller arasında yer alan Zonguldak'ta tüm uyarı ve eğitim çabalarına rağmen yayalar, trafik ışıklarına riayet etmiyor.
Araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu Güven Kavşağı'nda trafik ışıkları bulunmasına rağmen, kırmızı ışıkta durmayan yayalar, araç sürücülerine zor anlar yaşatıyor. Sürücüler, kırmızı ışığa rağmen yaya geçidine atlayan yayalara klakson tepkisini gösteriyor.
Yayalar ise acelesi olduğunu söyleyerek, yollarına devam ediyor. Yeşil ışığın yanmasını yayalar ise kırmızı ışıkta geçen insanlara, Yaşamdan önemli ne olabilir.
Birkaç saniye bekledikten sonra zaten hepimiz, karşıya geçeğiz. Özellikle gençler, bu kuralı çiğniyorlar diyerek tepkisini dile getirdi.
Araç sürücüleri de, Araçlar kırmızı ışıkta geçse, polisler hemen ceza yazar. Neden bu yayalara da ceza uygulamasına yeniden başlanmıyor.
Yayalar birden önümüze atlıyor. Kaza olursa yine suçlu biz sürücüler oluruz diye konuştu.
Öte yandan Güven Kavşağındaki yaya geçinin kullanılması ve trafik ışıklarına uyulması için polis, çeşitli yöntemler uygulamıştı.
Polisin, trafik ışıklarına riayet edilmesi için uyguladığı teşvik edici yöntemler arasında, dağıtılan uyarıcı broşürlerin yanı sıra kaza yapan araç ve yayalar ile ilgili film izlettirme ve kabahatler kanunun ilgili maddesine göre de para cezası kesilmesi bulunuyor.