Ereğli?de meydana gelen kazada bir kişi yaralandı. Yayaya çarpan sürücü, yaralıyı 'öldü' sanınca şoka girdi.

Olay Potbaşı mevkiindeki kavşakta meydana geldi. Ahmet Demirezen idaresindeki 67 SD 440 plakalı araç Alaplı istikametinden Ereğli istikametine giderken yolun karşısına geçmek üzere olan 74 Yaşındaki Raif Koçak'a çarptı. Çarpmadan sonra yere yığılan Koçak'a ilk müdahaleyi çevredeki vatandaşlar yaptı. Daha sonra olay yerine gelen 112 ekibi olay yerinde yaptığı ilk tedaviden sonra Raif Koçak'ı Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

Aracı ile Raif Kolçak'a çarpan Ahmet Demirezen kazadan sonra şoka girdi. Bunun üzerine kendisine yardımcı olmaya çalışan polislere yalvararak, "Ben bittim nasıl oldu nasıl yaptım bu kazayı. Ben Gülüç istikametinden Ereğli'ye doğru yavaş bir şekilde geliyordum. İleriden amcayı gördüm, bir ileri bir geri karşıya geçmeye çalışıyordu. Görmedim ekmek çarpsın, ağabey yemin ederim görmedim. Allah'ım yardım et yalvarıyorum yardım et. Kulun kölen olayım yarabbi bana yardım et, Benim çocuklarım var Allah'ım yardım et bana anlımı secdeden asla kaldırmadım, bunun hatırına yardım et. Ağabey öldü değil mi? bana doğruyu söyleyin. Durdum ama duramadım inanın bana kıldığım namazları kabul et. Ben yavaş gidiyordum bir araba vardı, 'önümde onu sollayım' dedim" diye feryat etti.

Çevredeki vatandaşlar burada bu kazaların çok olduğunu ve devletten daha fazla can yanmadan buraya bir üst geçit yapılmasını istedi. Hastanede tedavi altına alınan Raif Koçak'ın hayati tehlikesinin olmadığı kaydedildi.