Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü’nün Armutçuk  Müessesesi’nin Yayla Mahallesi’nde satışa çıkarılan  lojmanlardan 5’ine alıcı çıktığı öğrenildi.

Bahçeli  lojmanlardan 17’sinin satışa çıkarıldığı TTK Genel Müdürlüğü tarafından açıklanmıştı. Bu lojmanlarından beş tanesi 5 ve 19 Aralık tarihlerindeki ihalede satıldı. Daha önce Armutçuk Müessese Müdürlüğü de yapan Orhan Ertan’ın oturduğu lojmanı Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın satın aldı. Yanındaki Nihat Aral’ın oğlu Tolga Aral, yanındakiki Avni Arslan,  diğer iki binayı da Atilla Öztürk ile İnceoğlu kuyumcusunun satın aldığı öğrenildi. İnceoğlu’nun satın aldığı binanın, Kandilliler Derneği Başkanı Korhan Us’ların eskiden oturdukları lojman olduğu belirtiliyor.

Lojmanlar  için açıklanan satış takvimine göre 05 Aralık ve 19 Aralık  2016 tarihlerinde gerçekleşen ihalenin,   02-16-30 Ocak 2017 tarihlerinde de devam edeceği kaydedildi. İhaleye girecek olanların  satışa çıkan taşınmazlar ile ilgili TTK tarafından hazırlanan dökümanları satın almaları gerekiyor. Her ayrı bina için 50 Türk lirası karşılığında doküman satın alınması  zorunluluğu bulunuyor.