Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanlığı seçimlerine 5 gün kala mevcut Başkan Osman Yayla da adaylığını açıkladı. Parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek adaylığını açıklayan Osman Yayla'ya, Ereğli, Çaycuma, Devrek ve Gökçebey İlçe Başkanları destek verdi. İlçe Başkanları adına ortak açıklama yapan CHP Gökçebey İlçe Başkanı Ömer Başoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin oylarını artırdığını söyledi.
Başoğlu açıklamasına şöyle devam etti;
"Partimiz, 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde oyunu 69 binden 88 bine çıkardı. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Zonguldak Merkez, Ereğli ve Gökçebey İlçe Belediye Başkanlıkları kazanıldı, İl Genel Meclisi Üye sayımız 3'den 10'a çıkarıldı. Parti oylarımız 88 binden 122 bine çıktı. İl Başkanımız Osman Yayla, tüm ilçe örgütlerine ve milletvekillerimize eşit mesafede durarak ilçe kongrelerini doğal ve kendi mecrasında geçmelerini sağladı. CHP kongreleri örgütlerin ortak aklının oluştuğu süreçlerdir. Farklı düşünceler ve adaylar ayrılığın göstergesi olarak değil, parti içi demokrasinin sonucu olarak algılanmalı. Bizleri bir araya getiren ulusal sorunları CHP çatısı ve ilkeleri doğrultusunda çözüm arayışımızdır. Bizler Ereğli, Çaycuma, Devrek ve Gökçebey İlçe Başkanları olarak örgütlerimizin ortak aklının temsilcileri olarak İl Başkanımız Osman Yayla'nın yeniden İl Başkanlığı adaylığını destekliyoruz."
Ardından CHP İl Başkanlığı'nın ikinci adayı mevcut Başkan Osman Yayla, bir konuşma yaparak Cumhuriyet Halk Partisi'nde İl Başkanlığı yapmanın kolay bir görev olmadığını ifade etti.
Yayla, konuşmasına şöyle devam etti;
"BİZİM AYRILMA GİBİ, BİRBİRİMİZE
KÜSME GİBİ LÜKSÜMÜZ YOK"
"Bu onuru 2.5 yılı aşkın süredir taşıyorum. Asla ve asla doğru çizgiden ayrılmadım. Bu iş konuşmayla olmuyor. Değerli arkadaşlarım ve Zonguldak halkımızla birlikte bu partiyi bir yere taşıdık. Seçimlerle ilgili kesinlikle bir endişem yok. Ben, 7 Mart sabahından genel seçime kadar olan süreyi düşünürüm.
Benim değerli arkadaşlarım ve delegeler bu görevi bize hiç şüphesiz verecekler. İşte bize bir yük daha, bunun bilincindeyiz. Bu yükü taşıyabilmek için, partiyi seçimlere götürmek için, seçimde de Cumhuriyet Halk Partisi'nin ne umduğunu kamuoyuna gösterebilmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Milletvekili sayımız en az iki olacak, bunu bir mübalağ olarak görmüyorum. Biz hep birlik beraberlik içerisinde olacağız. Bana destek veren ilçe başkanlarıma teşekkür ediyorum. Ben inanıyorum ki, şu merkezdeki ve Alaplı'daki muhterem arkadaşlarım da mutlaka doğrudan yana karar vereceklerdir. Bizim tek doğrumuz Cumhuriyet Halk Partisi'nin doğrusudur. Bunu niye istiyoruz. Çünkü ülkenin getirildiği nokta belli? 2011 seçimleri bu ülke için son şanstır. Ülke elden gidiyor. Böyle bir şey yok. Başımızı ellerimizin arasına alıp düşüneceğiz. Önümüzde zor bir dönem var.
Bizim ayrılma gibi, birbirimize küsme gibi lüksümüz yok. Benim CHP'li arkadaşlarım çok akıllıdır. Bütün delege arkadaşlarımdan destek istiyorum.7 Mart'tan itibaren aynı saflarda mücadele edeceğiz. Yarınımız ne olacak bunları bir bir masanın üstüne yatıralım, aklımıza danışalım ve elimizi vicdanımıza koyalım."