CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla, Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar'ın Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref'e yönelik açıklamalarına cevap vererek, "Halen, seçim kaybetmenin şokunu yaşıyorlar" dedi.

 

CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla, Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, belediye meclis üyeleri ve partililer basın toplantısı düzenledi. Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar'ın, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref ve yönetimini eleştiren açıklamasının kabul edilemez olduğunu ifade eden CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla, "'Çamur at, izi kalsın' mantığı ile yapılan eleştirilerin başkana yakışmadığını da söylemek gerekir. Belli ki Ak Partili arkadaşlar seçim kaybetmenin şokunu halen yaşıyorlar. Bu doğaldır, ancak hırsa kapılıp gerçekler bu denli saptırılmamalıdır. Seçim öncesi Zonguldak Belediyesi'nin içinde bulunduğu mali durum ortadadır. O günler hemen nasıl unutulur, anlamak mümkün değil. Şu ana bakalım. İşçiler maaşını alabiliyor, kaloriferler yanıyor. Elektrik faturaları ödeniyor. Sular ve elektrik kesilmiyor. Emeklilere bütçe oranında ödemeler yapılıyor. Emekli eylemleri durdu. Bütün hizmetler verilebiliniyor. Bu kısacık zaman diliminde bu kadar olur. Gelir-gider dengesi 9 ayda zor sağlandı. Durum bu kadar ciddi ve kötü idi" dedi.

"2010 ATILIM YILI OLACAK"

2010 yılında Zonguldak halkına yaraşır bir görev yapılacağını belirten Yayla, lavuar alanı düzenlemesinin de yıl içinde yapılacağını belirtti. Alanla ilgili proje yarışmasına gidildiğini anlatan Yayla, kanalizasyon ve arıtma projelerinin de yıl içinde gerçekleştirileceğini söyledi. Hizmetlere aksatılmadan devam edileceğini dile getiren Osman Yayla, "Elbette geçmiş dönemde bazı faydalı işlerde yapılmıştır. Bu inkar edilemez. Katkı sunan herkese minnettarız. Bu belediye tüm Zonguldaklının belediyesidir. Hizmet Zonguldak adınadır. Olumlu eleştirilere saygı duyarız. Yapıcı menfaatte olan önerileri mutlaka değerlendiririz. Ondan alacakları da alırız. İhalelere yasalara göre yapılır. Taşıma konusu da böyledir. Özel Halk Otobüsleri İhalesi'nde yolsuzluk ve şaibe olması mümkün değildir. Söyleyenin bunu ispatlaması gerekir. Yoksa ithamı altından kalkamaz. Bu konuda belediyemiz kılı, kırk yararak hareket etmektedir. Halkımız rahat olsun" diye konuştu.

Zonguldak Belediyesi CHP Meclis Grup Vekili Turgut Aydın, belediye çalışmalarını değerlendirdi. Aydın, "Gelirimiz, giderimizi karşılamıyordu. Aylık gelir giderimiz dengededir. Belediyenin elektrik paraları ödenemiyordu. BEDAŞ'a sürekli ceza ödüyorduk. Belediyenin kaloriferlerimizi değiştirdik. Kirazlı mevkiinde modern bir tesis kurduk. Çevreye koku ve zarar vermeyen bir katı atık tesisi kurduk" dedi.