Gümeli beldesinde, yeşilin her tonunun görülebildiği binlerce yükseklikteki yaylalardan gelen suyun değerlendirilmesi için şişeleme tesisi kurulması hedefleniyor.
Türkiye'nin 105. tabiat anıtı olarak tescillenen Gümeli Ormanı'nın yakınında yer aldığı 1650 metre yükseklikteki Bacaklı Yayla Tepesi ve dağın eteğindeki Bölüklü Yaylası sahip olduğu doğal güzelliklerinin yanı sıra su kaynaklarıyla bölgeye önemli katkı sağlıyor.
Tepenin yüksek kesimlerinden belde merkezine kadar ulaşan içme suyunu değerlendirmek isteyen Gümeli Belediyesi, beldedeki kadastro sıkıntısının giderilmesinin ardından kaynağı ekonomiye kazandırmayı planlıyor. İğne ve yayvan Yapraklı ağaçlar ile çok çeşitli orman altı bitki örtüsüyle doğa yürüyüşü, foto safari, olta balıkçılığı, avcılık gibi aktivitelerin yapılabildiği yaylardan ulaşan su kaynağının değerlenilmesiyle 25 kişiye istihdam sağlanması da amaçlanıyor. Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, yaptığı açıklamada, yaylalardan getirdikleri suyun ilgili laboratuarlardaki tahlillerinin temiz çıktığını, tesisin kurulması durumunda belediyelerinin önemli gelir kaynağı elde edeceğini söyledi. Beldede kadastro çalışmaları tamamlanmadığı için tesisin kurulacağı alanda çalışma yapamadıklarını anlatan Saydam, şunları kaydetti: "Beldemizdeki kadastro sorununu aşarak yatırımı gerçekleştireceğiz. Bu konuda ilgili yerlere yazılarımızı yazdık. Ancak henüz yanıt alamadık. Yapılan tüm tahlil sonuçlarından sonra beldede dünya standartlarında su olduğu ortaya çıkmıştır. Gümeli 7 tepe ve 7 dereden oluşan bir orman beldesidir. Kuracağımız su tesisliyle beldemize daha güzel hizmet vermeye çalışacağız. Suyumuz 6 bin 800 kilometre uzaktaki yaylalardan geliyor. Şu anda tesisimizin kurulacağı bölgeye kadar borularla suyu beldemize getirdik. Yatırım için her şey hazır. Bir an önce kadastro çalışmalarının yapılmasını bekliyoruz."