Ereğli Müftülüğüne bağlı cami ve Kur’an Kurslarında görevlendirilecek imam hatip, müezzin kayyım, Kur’an kursu öğreticileri için hizmet içi eğitim semineri gerçekleştirildi. Seminere Abant İzzet Baysal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcısı Doç.Dr. Şaban Karasakal tarafından konuşmacı olarak katıldı.
Seminer öncesi İlçe Müftüsü Mustafa Erkan yaptığı konuşmada örgün eğitime devam eden öğrencilerin Kur’an-ı kerimi yüzüne okuyabilme, bazı dua ve sureleri ezberlemeleri ve yaşlarına uygun temel dini bilgileri edinmelerine yönelik olarak tatil dönemlerinde cami ve kur'an kurslarında yaz kur'an kurslarını açacaklarını söyledi. 
Kurslarımıza gelen öğrencileri okutacak görevlilere rehberlik etmek, onlara hizmetin gerektirdiği yeterlilikleri kazandırmak amacıyla Hizmet İçi Eğitim Semineri düzenlediklerini, bütün görevlilerin katıldığı bu semineri Abant İzzet Baysal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şaban Karasakal tarafından verildiğini vurgulayan Erkan, “24 Haziran 2013 pazartesi günü başlayacak Yaz kur’an kurslarında öğreticilik yapacak olan görevlilerimize bu seminerde verilecek bilgi, metot ve materyallerin çok faydalı olacak. Semineri veren Şaban Karasakal hocamıza teşekkür ediyoruz” dedi. 
Seminerde; Yaz Kur’an Kurslarında başarılı olabilmek için gerekli olan hazırlıklar, Kısa Sürede Kur'ân Öğretimi Uygulama Yöntem ve Teknikleri, Kur’an-ı Kerim Öğretiminde temel ilkeler, Ders işleme sürecinde yöntem ve ilkeler, Muhatabımızla olan iletişim becerisi, İletişimde temel hedefler, İletişim engelleri ve yansımaları konularında bilgi verdi.