Yaz mevsiminin gelmesiyle beraber, sıcak havaların keyfini çıkarmak isteyen gezginler için keşfedebilecekleri birçok yurt dışı rotası bulunur. Doğası, tarihi dokusu, renkli gece hayatıyla gezginlere eğlenceli bir gezi deneyimi vadeden bu rotalar sadece yaz mevsiminde değil, yılın her döneminde de ziyaret edilebilecek adreslerdir. Ucuza uçak bileti fırsatlarıyla siz de yeni rotalar keşfetmeye ne dersiniz? Pegasus aracılığıyla sen de ucuza bilet al, ekonomik uçuş yapmanın tadını çıkar. İşte, gezginlerin yaz mevsiminde seyahat edebilecekleri başlıca yurt dışı rotaları…

Haziran Ayında Gezebileceğiniz Yurt Dışı Lokasyonları

Havaların ısınmasıyla beraber yeni rotalar keşfetmek için tatil planı yapan gezginler için harika yurt dışı rotaları mevcut. İşte, gezginlerin yaz aylarında seyahat edebilecekleri bazı yurt dışı rotaları…

- Roma: Günümüzde dünyanın en önemli kentleri arasında yer alan Roma, tarihin köklü medeniyetlerine ev sahipliği yapmasıyla dikkat çeker. İtalya’nın başkenti ve en büyük şehri
olan Roma, turistik bir gezi planlayanların çok seveceği adresler arasında yer alır. Alışveriş tutkunlarının çok seveceği adreslerden biri olan Roma’da, alışveriş imkanları oldukça gelişmiştir. Eğlenceli gece hayatı, kendine özgü yeme-içme kültürü ve tarihi dokusuyla gezginlere unutamayacakları bir gezi imkanı sunan Roma, sadece yaz aylarında değil yılın her döneminde görülmeye değer güzelliktedir. Roma’ya seyahat eden gezginlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken başlıca adresler şunlardır; Kolezyum, Trevi Çeşmesi (Aşk Çeşmesi), İspanyol Merdivenleri, Roma Forumu, Pantheon ve Aziz Petrus Bazilikası.

- Köln: Almanya’nın dördüncü büyük şehri olan Köln, kozmopolit yapıya sahip bir şehirdir. Yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yapan şehir; bilim, kültür, sanat ve ticaret alanlarında oldukça gelişmiştir. Şehrin tam ortasından geçen Ren Nehri, gezginlerin harika fotoğraf kareleri yakalamaları için oldukça idealdir. Köklü bir tarihi geçmişe sahip olan şehir, kendine has mimari dokusuyla görenleri kendine hayran bırakmayı başarır. Kültür gezisi yapmayı planlayan gezginler, Köln’ün müzelerini mutlaka ziyaret etmelidir. Gezginlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken başlıca rotaları ise; Köln Katedrali, Schokoladenmuseum (Çikolata Müzesi), Roman-Germanic Museum, Augustusburg ve Falkenluhst Sarayları olarak sıralamak mümkün.

- Viyana: Orta Avrupa turlarının vazgeçilmez adreslerinden birisi de hiç şüphesiz Viyana’dır. Gastronomi turizmi için de tercih edilebilecek duraklardan biri olan Viyana, mutfak kültürüyle gezginleri kendine hayran bırakmayı başarır. Mimarisi, kültürel zenginlikleri ve mutfak kültürüyle gezginlere unutulmaz bir gezi deneyimi vadeden şehir, her yıl milyonlarca gezginin vazgeçilmez adresidir. Klasik müzik tutkunlarının çok seveceği adreslerden biri olan Viyana’da klasik müzik konserleri düzenlenir. Sanat tutkunlarının ziyaret edebileceği sanat koleksiyonlarına sahip olan şehirde, herkesin kendi zevkine uygun bir etkinlik bulması mümkün. Viyana’ya seyahat eden gezginlerin mutlaka uğraması gereken başlıca rotalar şunlardır; Hofburg Sarayı, Schönbrunn Sarayı, Aziz Stefan Katedrali, Belvedere Sarayı, Opera Binası, Viyana Belediye Binası, Müzeler Bölgesi ve Hundertwasser Evi.

- Sofya: Bulgaristan’ın başkenti ve aynı zamanda en büyük şehri olan Sofya, tarihi dokusuyla gezginleri büyülemeyi başarır. Geçmişten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yapan şehirde, korunan tarihi yapılar görenleri kendine hayran bırakır. Doğal güzellikleriyle de ilgi odağı olmayı başaran şehir, görülmeye değer bir kültüre sahiptir. Sofya’da; Osmanlı, Rus, Yunan ve Roma gibi birçok farklı medeniyetlerden izler görmek mümkün. Kültür-sanat tutkunları için oldukça ideal rotalardan biri olan şehirde, birçok sanat galerisi ve müzeler bulunur. Sofya’ya seyahat edecek gezginlerin mutlaka görmesi gereken başlıca rotaları; Sofya Arkeoloji Müzesi, Ulusal Sanat Galerisi, Ulusal Doğa Tarihi Müzesi, Boyana Kilisesi, Borisova Gradina Parkı ve Sofya Hayvanat Bahçesi olarak sıralamak mümkün.

- Londra: İngiltere’nin ve aynı zamanda da Birleşik Krallık’ın başkenti olan Londra, geçmişten günümüze dünyanın en önemli şehirlerinden biri olma ünvanını korur.
 

Yerli ve yabancı

birçok turistin vazgeçilmez rotalarından biri olmayı başaran Londra, aynı zamanda Avrupa’nın en kalabalık şehirlerinden biridir. Tarihi dokusu, kendine has kültürüyle gezginlere harika bir deneyim yaşatan şehirde keşfedilmesi gereken birçok adres bulunur. Ilıman okyanus ikliminin hakim olduğu şehirde yıl boyunca yağmurlar görünür. Londra’yı güneşli havalarda tanımak isteyen gezginler bu nedenle yaz aylarını tercih etmelidir. Londra’da gezginlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken adreslerden bazılarını; Big Ben, British Museum, Westminster Sarayı, Hyde Park ve Buckingham Sarayı olarak sıralamak mümkün.