Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürleri önceki gün Merkez Kampüs Tahir Karauğuz Konferans Salonu’nda 2013 Türkçe Yaz Okulu öğrencileri ile bir araya geldiler. 
Enstitü Müdürleri, Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü ve Karaelmas TÖMER’de Türkçe eğitimine devam eden yabancı uyruklu öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen “Türkiye’de ve BEÜ’de Yükseköğretim İmkânları Bilgilendirme Toplantısı”nda öğrencilere üniversitedeki lisans ve lisansüstü eğitim olanakları hakkında bilgilendirmeler yapıldı.
Toplantıya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Uzun, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Özden Özel Güven, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Hakan Sarıbaş, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Cenk Murat Özer, Karaelmas TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Gültekin ve BEÜ Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Okutman Tevfik Cem Akalın katıldı. 
Türkiye’de ve BEÜ’de yükseköğretim imkânlarının anlatıldığı toplantıda, yabancı uyruklu öğrenciler, başvurularda aranan genel koşullar, başvuru ve kabul süreçleri gibi konularda bilgi edinme fırsatını yakaladılar. Toplantıda, üniversite hakkında da detaylı bilgiler alan öğrenciler, özellikle mezun öğrencilere sunulan kariyer olanakları konusuna ilgi gösterdiler.