2012-2013 Eğitim Öğretim yılının sona ermesi nedeniyle ilçe genelindeki okullarda öğrencilere karneleri verildi.

 

Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İhsan Dağlı İzmirlioğlu İlk Okulu'nda düzenlenen törende dönem sonlarının asla bir son olmadığını aksine yeni bir başlangıç olduğunu söyledi. Öğrencilerin karne aldıkları bugünün aynı zamanda bir üst sınıf veya yeni bir okulun hazırlığı olduğunu ifade eden Dağlı şunları söyledi:

 

“17 Eylül günü başlayan 2012-2013 Eğitim öğretim Yılı bu gün itibariyle son buluyor. 171 günlük bir maraton. Bu maratonda ana okulundan başlayıp liseye kadar yer alan tüm öğrenci, veli, öğretmen ve yöneticilerimizi tebrik ediyorum. Bu maratonda tabi ki acı tatlı günler olmuştur. Bu hayatımızın önemli bir dönemi. İnişi var çıkışı var. Bu gün buradan mezun olacaklar seneye ortaokula ikinci kademeye başlayacak. Ya da bir üst sınıfa devam edecek. Yani bu bir son değil başlangıç. Bugün 13 bin küsur öğrencimiz ilkokuldan mezun oluyor. 11 bin öğrencimiz ortaokulu bitiriyor. 9 bin öğrencimiz liseyi bitiriyor. 2 bin civarında öğrencimiz okul öncesine devam ediyor. Yaygın eğitimi de bu oranlara dahil ettiğimizde Ereğli'de dörtte bir oranında kişi okuyor.

Sayın velilerimize ve öğrencilerimize tekrar söylüyorum bu bir veda değil. Bu bir başlangıcın ikinci vitesidir. İkinci vitese geçiyorsunuz. Çocuklarımızın karneleri beklentilerimizin altında ve üstünde olabilir. Bu ne övünülecek ne yerinilecek bir durum değil. Şimdi yapmamız gereken çocuklarımızı dinlendirmektir.”

Okul Müdürü Orhan Köse ise törende yaptığı konuşmada Eylül ayından itibaren başlayan eğitim yolculuğunda emeğin ve üretkenliğin zaman zaman da boşvermişliğin olduğunu dile getirerek, “Ama hep birlikte bu yolculuğu anlamlı bir noktaya getirerek tamamlamış bulunuyoruz. Bugün bunun heyecanını ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Sevgili çocuklar bugün yıl içerisinde yaptıklarımızın karneyle derecelendirildiği biraz da yüzleşme yaptığınız bir gün. Bu karnelerdeki değerlendirmelerden yola çıkarak her şeye boş vermiş olmayacağız. İyi bir tatil yaparken bir yandan da kitap okuyarak bu tatilin tadını çıkaracağız.” dedi.

Okul öğrencilerinden Eylül Karakuş da öğrenciler adına yaptığı veda konuşmasında, “Geride bıraktığımız yorucu eğitim yılının ardından mutlu bir tatil geçireceğimizi diliyorum. Verilen karnelerimizden bazı arkadaşlarımız memnun olmayabilir. Ama önemli olan ideallerimizden vazgeçmemektir. Çünkü biliyoruz ki vazgeçmek kaybetmektir.” diye konuştu.

Okul Aile Birliği Başkanı  Nazan Akgül Muti yaptığı konuşmada yıl boyunca eğitim öğretim çalışmalarından desteğini esirgemeyen tüm velilere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından bazı öğrencilerin şiir okuduğu törende eğitim gönüllüsü İbrahim İzmirli'ye öğrenciler çiçek sunarak elini öptü.

Okul müdür ve müdür yardımcıları ve öğretmenlerine teşekkür plaketlerinin verilmesi ve yıl içerisinde çeşitli yarışmalarda başarı sağlayan öğrencilerin ödüllendirilmesinin ardından öğrencilere karneleri dağıtıldı.

 

NİMET İLKÖĞETİM’DE PASTALI KARNE

Öte yandan ilçedeki diğer okullarda da karnelerini alan öğrenciler öğretmenleri ile vedalaşarak yaz tatiline girdi. Nimet İlkokulu 2 B sınıfı öğrencileri, pasta keserek yaz tatiline çıktı. Öğretmenlerinin ellerini öperek karnelerini ve tatilde okuyacakları tatil kitaplarını alan öğrenciler, pastalarını yedikten sonra birbirleriyle vedalaştı.