Çocuk ve gençlik edebiyatı yazarı Gülten Dayıoğlu’nun, Eğitim Sen Çaycuma ve Devrek Temsilcilikleri ile Ekin Yayıncılık organizasyonuyla Çaycuma ve Devrek’te öğrencilerle buluşacağı bildirildi.

 

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle:

 

Gülten Dayıoğlu, ilk olarak 13 Nisan 2011 Çarşamba günü saat 9.30 ve 13.00’te iki ayrı seansta Çaycuma Belediye Sineması’nda öğrencilerle söyleşi yapıp, kitaplarını imzalayacak. Dayıoğlu, aynı gün saat 15.30’da ise Çaycuma Ekin Yayıncılık’ta imza ve söyleşiye devam edecek.

 

Gülten Dayıoğlu, 14 Nisan 2011 Perşembe günü de Eğitim Sen Devrek Temsilciliği ve Ekin Yayıncılık organizasyonuyla saat 9.30 ve 13.00’te iki ayrı seansta Devrek Millet Bahçesi'nde öğrencilerle söyleşi yapıp, kitaplarını imzalayacak.

 

Gülten Dayıoğlu, 25 Mart 1998 tarihinde ADD Çaycuma Şubesi’nin davetiyle Çaycuma’ya gelmiş ve 1500 öğrenciyle buluşmuştu.

 

GÜLTEN DAYIOĞLU KİMDİR?

 

Gülten Dayıoğlu 1935 yılında Kütahya’nın Emet ilçesinde doğdu. İstanbul'da eski adıyla Atatürk Lisesi olan Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi'ni bitirdi. Bir süre İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenim gördü. Daha sonra okulu bıraktı. Dışarıdan sınavlara girerek ilkokul öğretmeni oldu. Roman ve öykü yazarı Gülten Dayıoğlu, 76 yıllık yaşantısına 80’e yakın kitap sığdırdı. 

 

İlkokul üçüncü sınıfta, öğretmeninin yazarlık yeteneğini saptamasıyla yazma bilinci edinmeye başlamıştır. On beş yaşındayken bir öyküsü, Afyon'da, yerel bir gazetede (1950) yayınlandı. Eserleri daha çok,  altıncı yaştan itibaren çocuk ve gençlik düzeyine göre hazırlanmış öykü ve romanlardır. İlk eseri, "Bahçıvanın Oğlu" adını taşıyan bir çocuk kitabıdır. Ayrıca yirmiden çok radyo ve televizyon oyunu yazdı. 1965'ten beri eğitim ve öğretim sorunlarıyla ilgili görüşlerini Cumhuriyet ve Milliyet gazeteleri başta olmak üzere çeşitli gazete ve dergilerde yazılarıyla dile getirmiştir. Eserlerinin bir bölümü, çeşitli kurumlarca ödüllendirildi. Bir bölümü de yabancı dillere çevrildi.