Alaplı’da Çocuk ve gençlik kitaplarının ünlü yazarı Gülsüm Cengiz’in, Alaplı Belediyesi’nce düzenlenen “Söyleşi ve İmza Günü”ne katılacağı bildirildi.
80 çocuk ve gençlik kitabının yanı sıra, şiir kitapları, tiyatro oyunları, antolojileri de bulunan ve öykü ile şiirlerinin birçoğu yabancı dillere de çevrilerek yayınlanan Gülsüm Cengiz, Alaplı Belediyesi’nin davetlisi olarak geleceği Alaplı ilçesinde, 22 Kasım 2010 Pazartesi günü “Söyleşi ve İmza Günü”ne katılacak.
Eski Tansa binası üzerindeki Alaplı Belediyesi Kültür Sitesi’nde saat 10.00’dan başlayarak 11.00, 13.00, 14.00 ve 15.00’de olmak üzere toplam 5 seansta okurlarıyla buluşacak olan Gülsüm Cengiz, fiyatları 3 ile 15 lira arasında değişen kitaplarını da okurları için imzalayacak. Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, görevine başladığından bu yana ilçenin sosyal ve kültürel faaliyetlerine zenginlik kazandırmaya çalıştığına işaret ederek, “Bu anlamda bugüne kadar özellikle çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik olarak çok sayıda sosyal ve kültürel faaliyet sergiledik. Alaplı Belediyesi olarak, çocuklarımızın, gençlerimizin eğitimine elimizden geldiğince katkı vermeye çalışıyoruz. Bu nedenle, çocuklarımızın, gençlerimizin eğitim düzeylerini daha da yükseltmeye dönük etkinliklere ayrı bir önem veriyoruz. Bu etkinliklerimize bir yenisini daha ilave ederek,  2010 yılı sosyal ve kültürel etkinliklerimiz kapsamında, Ekin Yayıncılık’ın da desteğiyle, Yazar Gülsüm Cengiz’in konuşmacı olarak katılacağı “Söyleşi ve İmza Günü” düzenledik. Yazar, 22 Kasım 2010 Pazartesi günü, gün boyunca çocuklarımızla ve gençlerimizle hem söyleşecek, hem de kitaplarını imzalayacak. Etkinlik yetişkinlerimize de açık. Bütün çocuklarımızı, gençlerimizi ve vatandaşlarımızı değerli yazarımızla söyleşi imkanı bulacakları bu etkinliğe katılmaya davet ediyoruz” dedi.