Gelirinin tamamı Soma Faciasında yaşamını yitiren madenci çocuklarının eğitimine harcanacak olan “Ölüm Vardiyası” kitaplarının imza ve söyleşi günü Kdz.Ereğli’de de yapıldı. Ereğli’deki etkinliği Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kdz. Ereğli Şubesi öncülüğünde düzenledi ve bazı sivil toplum örgütleri de destek verdi. Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Nikah Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Kdz. Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Okur, GMİS Armutçuk Şube Başkanı Ali İşitmez, Gülce Kültür ve Sanat Grubu da katıldı.

13 Mayıs 2014 tarihinde Soma’da meydana gelen grizu patlamasında 301 madenci canını vermişti. Bu kazada 255 kadın kocasız, yaş ortalaması 10 olan 432 çocuk da babasız kalmıştı. Bu facianın ardından bir çok yazarın katkısı ile Ölüm Vardiyası 1 yayımlandı. Bu kitabı Ölüm Vardiyası 2 takip etti. Ölüm Vardiyası  1 ve 2 için Ereğli’de düzenlenen imza gününde Alaaddin kara ve Ferhan Topçu söyleşide bulundu ve ardından kitaplarını imzaladı.

Alaaddin Kara maden ocaklarındaki iş cinayetlerine değinirken kitapta yer alan “Bir Mendil Kömür” isimli öyküsünden söz etti. Ferhan Topçu da, öykü değil roman yazarı olduğunu ve yazdıklarını hissetmesi açısından yaşamak gerektiğine vurgu yaptı. Topçu “Kader Ana”yı yazarken de bu konuda madencilerin yaşamlarını öğrenmeye çalıştığını belirtirken “Madenci dedenin adı İsmail, babanın adı İsmail, torunun Adı İsmail. Kaderleri de maden ocağı ve ölüm” dedi.

Söyleşinin ardından ADD Şube Başkanı ve söyleşiyi yöneten Yusuf Arslan, Alaaddin Kara’ya Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Okur ve Ferhan Topçu’ya da GMİS Armutçuk Şube Başkanı Ali İşitmez tarafından teşekkür belgelerini sundu. Söyleşi Ölüm Vardiyası kitaplarının imzalanması ile sona erdi.