Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal tarafından ilçede birlik ve beraberliğin sağlanmasına yönelik kendi makamında gerçekleştirilen toplantıya TSO Başkanı Tetiker'in davetli olduğu halde katılmadığı yerine vekaleten Sertan Yalçın'ı yanı sıra bir de mektup gönderdiği ortaya çıktı. Mektupta ise TSO Meclis Başkanı Faruk Yazıcı'nın TSO'yu temsil etmediği de dönük yazının bir gazetecinin sorusu üzerine Başkan tarafından kamuoyuna açıklandı.

 

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın makamında, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Faruk Yazıcı, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Sertan Yalçın, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Ereğli Şube Başkanı İrfan Erdem, Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, Kdz. Ereğli Ziraat Odası Başkanı Adil Pulat, Madeni İşler ve Sanatkârlar Odası Başkanı Atilla Akar, Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, MÜSİAD Kdz. Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer ve Kdz. Ereğli Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel’in katıldığı toplantıda ilginç bir olayın da yaşandığı ortaya çıktı. TSO Başkanı Yaşar Tetiker, davetli olmasına rağmen toplantıya vekil olarak Sertan Yalçın’ın yanı sıra bir de mektup gönderdiği ortaya çıktı. Belediye Başkanı Uysal, mektubun bir bölümüne göz gezdirdiğini mektubun içeriğinde Kdz.Ereğli TSO Meclis Başkanı Faruk Yazıcı’yı TSO’yu temsil etmediğine dönük yazının bulunduğunu açıkladı.

 

Uysal: “Bu birlik ve beraberlik devam edecek, bu birlik beraberliği al aşağıya etmek isteyenler, Ereğli’yi karıştırmak isteyenler kimse bu birlikteliği bozamayacak bunu bilsinler. Biz bu arkadaşlar ile el birliği ile onların hepsini yeneceğiz. Bu fikirde olan bu zihniyette olan Ereğli’nin birlik ve beraberliğine zarar vermek isteyen Kdz.Ereğli’yi kavga şehri yapmak isteyenler birliğini bütünlüğüne zarar vermek isteyenlerin hepsini bu toplum yener, bizler bunları yeneceğiz” 

 

(Haber Merkezi)