19. Karadeniz Ereğli Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali'nde birbirinden değerli sanatçı ve düşünürleri ağırlayan Karadeniz Ereğli, televizyon dünyasının sevilen isimlerinden sunucu ve yazar Ayşenur Yazıcı'yı da misafir etti.
 
Festivalin üçüncü günü olan 8 Temmuz Pazar günü saat 14.30'da, Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda hayranlarıyla bir araya gelen Ayşenur Yazıcı, Medyanın Hayatımız ve İnsan İlişkileri Üzerindeki Etkisi konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

Ayakta gösteri tadında ve farklı bir söyleşi formatında dinleyicilerine hitap eden Ayşenur Yazıcı, kültürel ve sosyal yönden birçok Avrupa ülkesinden farklı bir kültürel yapıya sahip olan Türkiye'de, medyanın ve özellikle de televizyonların insan üzerinde olumsuz etkiler yaptığı düşüncesi ekseninde yorumlarda bulundu.

Televizyon kanallarında yayınlanan programlar sayesinde gerçekle hayalin birbirine karıştığını ve bu sebeple de özellikle çocukların hayatı anlamada sıkıntılar yaşadıklarını iddia eden Yazıcı; Çocuk, herhangi bir dizide birini bıçaklayan ya da onu öldürenleri görünce bundan etkileniyor ve biz de ona bu gördüklerinin yalan olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Ancak aynı çocuk bizimle birlikte haberleri izlerken, orada da birbirlerini öldüren insanları görüyor. İşte bu gerçek, diyoruz ona., dedi.

Magazin programlarına da atıfta bulunan Ayşenur Yazıcı; Ben Sibel Can'ı severim; ama Sibel Can ne zaman bir albüm çıkaracak olsa magazin programlarında onun ne kadar kilo verdiği anlatılıp duruyor. Allah aşkına hangimiz onun ne kadar kilo verdiğiyle ilgileniyoruz ki?, dedi. Yazıcı şu görüşleri de sundu: Televizyonlarda yayınlanan birçok dizide zengin karakterler var. Villalar, köşkler… Bakımlı, süslü, güzel kadınlar… Bu dizilerden herhangi birini izleyen adam, yanındaki eşine bakarak; Bu da kadın mı be!, diyebiliyor. Aynı şey kadınlar içinde geçerli. Türkiye'de, bu dizilerde anlatıldığı kadar kaç tane zengin insan var ki? Hangimiz villalarda, köşklerde oturuyoruz? Hangimizin evinde hizmetçiler var? İşte bu karakterler ister istemez hayatımızı etkiliyor. Elimizdeki bütün imkanları kullanarak o dizilerde gördüğümüz insanlar gibi olmaya çalışıyoruz…
Hayranlarıyla iki saatten fazla birlikte olan Yazıcı, söyleşinin sonunda kitaplarını da imzaladı. Söyleşinin bir bölümünü izleyen Başkan Posbıyık Ayşenur Yazıcı'ya çiçek ve hediyeler takdim ederek kendisini Karadeniz Ereğli'de görmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.