AKP Zonguldak Milletvekili aday adayı İrfan Yazıcıoğlu, Alaplı’ya bağlı Çay köyü Sarıkadı Mahallesinde fidan dikme törenine katıldı.

Sarıkadı İlköğretim Okulu önünde düzenlenen törende, davul zurna eşliğinde vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılanan Yazıcıoğlu; doğaya ve çevreye verdiği önemden söz etti. Ormanların, doğadaki canlılar için oldukça önemli olduğunu belirten Yazıcıoğlu; “Herkesin dikili bir ağacı olması gerektiğini düşünüyorum. Doğal oksijen kaynağımız olan ormanlarımızdaki ağaçların, gerek insan hata ve dikkatsizlikleri gerekse doğal afetler nedeniyle günden güne azalması; beni fazlasıyla üzmektedir. Çıkan her orman yangınında, adeta ciğerlerimizin yandığını düşünüyorum. Bu anlamda, Alaplı ilçemize bağlı Çay köyümüzün Sarıkadı mahallesinde gerçekleştirilen bu tören oldukça önemlidir. Başta değerli okul idarecileri olmak üzere, çok kıymetli mahalle halkımıza, sevgili öğrencilere ve bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

DEMİRCAN AİLESİNE ZİYARET
Yazıcıoğlu daha sonra aynı köyde bulunan Demircan ailesini ziyaret etti. Karadeniz Ereğli Verem Savaş Derneği’nin organizesi, Ereğli ve Alaplı’lı işadamlarının desteği ile İsmail Demircan ve ailesi için yaptırılan evde incelemelerde bulunan Yazıcıoğlu, inşaat aşamasında olan evin diğer ihtiyaçları için de üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu söyledi. Karadeniz Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan ise kendilerinin bu çalışmalarda sadece organizasyonu sağladıklarını belirterek, “Dernek olarak bu tür çalışmalarımız önümüzdeki günlerde de sürecek. Biz bu işlerin sadece organizesini yapıyoruz. Ereğli ve Alaplı’lı işadamlarımızın da desteği ile ihtiyaç sahibi ailelerin yaralarına merhem olmaya çalışıyoruz. Bu vesile ile bu evin yapımına katkısı bulunan AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Sayın İrfan Yazıcıoğlu’nun şahsında tüm Yazıcıoğlu ailesine de desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.