Kdz. Ereğli'de bulunan Yazıcıoğlu Şirketler Grubu'nun Yö-netim Kurulu Üyesi İlhan Yazıcıoğlu, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Coşkun'u ziyaret etti.
Yazıcıoğlu Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Yazıcıoğlu, Aydınlı Fabrika Satış Mağazası Karadeniz Ereğli Şube Müdürü Mustafa Özer ile birlikte Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Çoşkun ve Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Ramazan Aksoy'u ziyaret ettiler. Yazıcıoğlu ve Özer'in Eğitim Fakültesi ziyaretinde, konuklarına fakültede açılan yeni bölümler, öğrenci sayısı ve öğrenci yurtları konularında bilgi veren Dekan Coşkun, Gülüç beldesinde bulunan Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait öğrenci yurtlarının ihtiyacı karşılamadığını söyledi. Coşkun, "Fakültemiz 5 bölüm üzerinden eğitim-öğretimini sürdürürken, son iki yılda 6 bölüm daha açarak bölüm sayımızı 11'e çıkardık. Bölüm sayımızın artmasıyla birlikte, öğrenci sayımız da büyük bir artış gösterdi. 2 sene önce bin 300 olan öğrenci sayımız şuanda bin 600'e çıkmış durumda. Önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde, bu sayının 2 bin 500'e çıkması öngörülmektedir. Öğrenci sayımızdaki artışın, ilçe ekonomisine önemli bir katkı sağladığını düşünüyoruz. Öğrencilerimiz, ayda ortalama 1 milyon 250 bin TL ilçe ekonomisine girdi sağlıyorlar. Üniversite olarak en büyük sıkıntımız yurt yetersizliğidir. Gülüç'te bulunan 450 öğrenci kapasiteli devlet yurdu, ihtiyacı karşılayamamaktadır. Kaymakamımız, kiralama yöntemiyle yurt bulma konusunu gündeme getirdi. Bu konuda ilçemizdeki emlakçılarla toplantı yapıldı. Önümüzdeki günlerde, Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan yetkililerin ilçemize gelerek inceleme yapmalarını bekliyoruz. Bu şekilde de ihtiyacın karşılanamayacağından hareketle, özel yurtların devreye sokulması gerektiğini düşünüyorum. Tabii ki, fakültemizin fiziki şartları da bölümlerimiz ve öğrenci sayısındaki artışa cevap vermiyor. Ereğli halkının da, bu anlamda bize çok fazla destek olduğunu söylemek mümkün değil. Ereğli'de üniversite isteniyor, olabilir. Batı Karadeniz Teknik Üniversitesi adı altında yapılacak ve bünyesinde bölgemizdeki sanayi kollarını ilgilendiren bölümleri barındıracak bir üniversite buraya çok yakışır" dedi.
Yazıcıoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Yazıcıoğlu da, yurt konusunda, devletin bu işe öncülük ederek yöredeki halkı da örgütlemesi gerektiğini söyledi. Yazıcıoğlu, fakültenin ihtiyaçları konusunda yardımcı olabileceklerini de sözlerine ekledi.