(Mustafa Kemal Bektaş) Kdz. Ereğli'de "ölüm yolu" olarak gösterilen Yeşiltepe-Kepez karayolunda kazalar olmaya canlar yanmaya devam ediyor. Yapımı yıllardır tamamlanamayan yol güzergahının sorunları çözüme kavuşturulamazken hemen hemen hergün 1-2 kazanın meydana gelmesi vatandaşları da artık çileden çıkardı.

Yıllardır siyasiler mikrofon karşısında, "tamamlanması için çalışmalar sürüyor”, "konunun önemini biliyoruz”, “çalışmalar başladı şuan durdu ama yeniden başlayacak", "bir bölümü mahkemelik, bir sonraki yıl programına aldırmaya çalışıyoruz" ilçe yetkilileri de, “bizim yetkimiz yok”, “biz ne yapalım” sözlerini söyleye dursun, halk arasında ölüm yolu olarak bilinen Yeşiltepe-Kepez yolunda trafik kazaları olmaya canlar yanmaya devam ediyor. Sivil toplum örgütlerinin nerede ise uyuduğu Kdz.Ereğli’de birkaç duyarlı yöneticinin söylemleri de askıda kalıyor. Geçtiğimiz gün Yeşiltepe-Kepez yolunda yolcu indirdikten sonra aniden yola çıkan minibüse çarpan araçtaki bir kişi hayatını kaybetmiş, evli ve 2 çocuk babası Yaşar Turan gözyaşları arasında toprağa verilmişti. Dikkatsizliğin neden olduğu bu kazaların giderek artış göstermesi kazaların oluş nedeninde de sürücülerin büyük bir hatasının olması konunun önemini bin kez daha arttırıyor.

YAZIK CANLAR YANIYOR
Hayatın pamuk ipliğine bağlı olduğu yaşamda insan hayatları bu kadar ucuz olmamalı. Sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, meslek odaları hemen hemen hergün yüzlerce aracın geçtiği Yeşiltepe-Kepez yolunun tamamlanabilmesi için gerekirse Ankara’da itici güç konumuna getirilmeli, çalışmalı.

DOSYALAR HİKAYE!..
Kdz.Ereğli TSO’ya Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nden üst düzey yönetici gelerek ilçenin durumunun çok özel olduğunu bu yüzden çözümü konusunda neleri yapılabileceğini masaya yatırmak için Kdz.Ereğli’de ilgililerle toplantı düzenliyor. Dinliyor, dosya alıyor ve gidiyor, günler hatta aylar geçiyor ama ne dosyadan ne de Kdz.Ereğli’de sorunlardan bir tanesinin çözümü sağlanmıyor. Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem’de ilçenin sosyal ve ekonomik durumunu ilgililere bıkmadan usanmadan ulaştırıyor, dikkate alan çözüm üreten veya Kdz.Ereğli’ye yüzünü dönen var mı? Yıllardır tamamlanamayan hergün kazaların olduğu canların yandığı maddi hasarların oluştuğu Yeşiltepe-Kepez yolu yeniden mercek altına alınmalı ve artık bu işe birileri çıkıp dur demeli.

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?
Kdz.Ereğli’de kurulduğu günden buyana bir iki alt komisyonu hariç olumlu tek bir proje dahi üretemeyen Kdz.Ereğli Kent Konseyi suskunluğunu, sessizliğini ise sürdürüyor. Kdz.Ereğli Belediyesi’nden yeterli desteği alamayan, hazırladığı projeleri dahi belediye meclisine sokturamayan Kdz.Ereğli Kent Konseyi’nin geçtiğimiz günlerde 20-25 kişi ile gerçekleştirilen seçimsiz genel kurulunda Başkan Muhabbet Tezel ve Yürütme Kurulu’ndaki bazı yöneticilerin bir gün önce toplanıp, “istifa kararı” da yürürlüğe konulmadı. Kent Konseyi başkanının CHP’nin siyasi parti çalışmalarında yer alması “tarafsızlık” ilkesine yakışmadığı kamuoyu tarafından ısrarla vurgulanırken ilçede sorunların tespit edilip çözüme kavuşturulmasında olması gereken öncülüğü de Kent Konseyi’nin yapamadığı belirtiliyor. Kdz.Ereğli’nin pek çok sorunu varken bu sorunların ilgili makamlara ulaştırılmasında köprü görevi kurması beklenen Kent Konseyi’nin bu anlamdaki sessizliğine vatandaşlar adeta isyan ediyor. “Kim Kdz.Ereğli’ye bir çivi çakacaksa o çiviyi çakma mücadelesi verirse elini öperiz” sözleri ile yetkililere seslenen vatandaşlar, “Kavgalarla yıllardır körelttiğiniz Kdz.Ereğli’nin artık ayağa kalkması gerekir. Böyle giderse Kdz.Ereğli’de mecburi işleri olanlar selam verir onun haricinde selam verecek vatandaş bulamayacaksınız? “Benim sorumluluğum da değil, bize bağlı değil” söylemleri ile sorunlardan kaçmak yerine sorun bölgenin, insanımızın sorunu hepimizin çoluk çocuğumuzun sorunu denilip işin ucundan sonuna kadar tutulabilir.

YARIN SENİN BAŞINA DA GELEBİLİR
Ölüm yolu Yeşiltepe-Kepez yolunda yarın veya bir sonraki gün senin kaza yapmayacağın ne malum? Ailenden bir yakının sevdiğin bir dostun arkadaşın bu kazada hayatını kaybederse yine sessiz mi kalacaksın? Anlayışının artık vatandaşlarımızda yer etmesi gerekirken konunun çözümü için ise yetkililerin acilen bir araya gelip çözümü bulması önerimizdir.