Ormanlı Beldesi'nde son dönemlerde çıkan ev yangınlarında yürekler ağza gelirken belediyeye ait itfaiyenin zamanında müdahale edememesi belde halkının tepkisini çekti.

Önceki akşam da Sinitli Mahallesi'nde İlyas Üstün'e ait evde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın kısa sürede evin her yerini sardı. Üstün ve doğuştan engelli çocuklarıyla birlikte yaşadığı ev kullanılamaz hale geldi.

Belde sakinleri ise çok acı bir olayı açıkladı. Evin yandığı alan ile belediyenin arası yaklaşık 1 kilometre. İtfaiye aracı o 1 kilometreden gelip yangına müdahale edene kadar, 25 dakika uzaklıktaki Ereğli Belediyesi'nin itfaiye araçları gelerek müdahale etti.

Vatandaşların tepkileri şu şekilde:

"Ormanlı'da son dönemlerde yangınlar yaşanmaktadır. Asıl acı olan ise belediyenin itfaiye aracının yangınlara müdahalede oldukça geç kalması. Ereğli Belediyesi'nin itfaiyesi kısa sürede olay yerine geliyor, Ormanlı'nın merkezinde bulunan belediye hizmet binasının önündeki itfaiye aracının geç gelmesi büyük bir talihsizliktir. Yazık günahtır bu insanlara. Can ve mal kayıplarının önüne geçmek için bu tür üzücü olaylarda erken müdahale çok önemli. Yetkililerin bu konuda biran önce yaşanan aksaklığı çözmesini bekliyoruz"