Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, 13.03.2016 Pazar günü Ankara'da 37 kişinin yaşamını yitirdiği, 75 kişinin de yaralandığı bombalı saldırının ardından "teröre lanet" mesajı yayınladı.

Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Ankara Kızılay'da, Güven Park yakınlarındaki Atatürk Bulvarında meydana gelen bombalı saldırıda ölü ve yaralıların bulunduğunu üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Yaşanan bu terör olayını lanetleyerek bu tür olayların bir an önce son bulmasını temenni ediyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" ifadesine yer verdi.


 Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve BEÜ Rektörü Prof. Dr. Özer:
 "İnsanlarımızın serbestçe dolaşma hakkı bulunan sokakları, şehirleri korkulacak yerler haline getirmeye çalışan bu gruplar, hain emellerine asla ulaşamayacaktır"

Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı.

Özer, yaptığı yazılı açıklamada, kirli emellerine ulaşmak için her türlü kötülüğü yapmaktan çekinmeyen terör gruplarının dün suçu yalnızca sokaktan geçmek olan vatandaşları, gözlerini kırpmadan hayatından ettiğini belirtti.

Türkiye'nin değişik yerlerinde askere, polise ve kamu görevlilerinin yanı sıra masum vatandaşlara karşı yapılan terör eylemleriyle Ankara'da sivil vatandaşları hedef alan terör saldırısı arasında hiçbir fark olmadığını vurgulayan Özer, açıklamasında şunları kaydetti:

"İnsanlarımızın serbestçe dolaşma hakkı bulunan sokakları, şehirleri korkulacak yerler haline getirmeye çalışan bu gruplar, hain emellerine asla ulaşamayacaktır. Ankara'daki saldırıyı gerçekleştirenlerin amacı, devletimizin terörle haklı, başarılı ve etkili mücadelesini zaafa uğratmak adına farklı toplum kesimlerini birbirine düşürebilmektir. Asırlardır doğusuyla batısıyla kuzeyiyle güneyiyle kopmayan bir kardeşlik bağıyla birbirine bağlı olduğumuz bu topraklarda, gözü dönmüş teröre karşı sağduyuyu elden bırakmadan yapılan hain saldırılara karşı kardeşlik ve dayanışma duygularımızdan taviz vermeden sabırla tek vücut olmaya devam edeceğiz. Bu konuda herkesi sorumlu davranmaya, dikkatli hareket etmeye ve terörün yanında değil karşısında yer almaya davet ediyoruz."

Türkiye Cumhuriyeti devletinin, her şartta ülkesinin bölünmez bütünlüğünden vazgeçmeyeceğini ifade eden Özer, milletin kararlılığı, devletin gücü ve imkanlarıyla bu saldırıların faillerinin ve arkasındaki karanlık güçlerin tespit edilerek gereken cezanın verileceğine inançlarının tam olduğunu belirtti.


ZONGULDAK EĞİTİM İŞ BAŞKANI METİN KAHVECİ:

 

Zonguldak Eğitim İş Başkanı Metin Kahveci de yaptığı yazılı açıklama ile teröre sert bir şekilde kınadı:

Açıklama şu şekilde:

“Emperyalist güdümlü siyasal iktidarın basiretsizliği nedeniyle ülkemiz yönetilemez duruma getirildi, hem de  terör örgütlerinin de cirit attığı bir ülke  haline getirildi.

Vatanımızın her yeri yangın yerine düşmüş ve millet kan ağlarken yetkili makamlar yine terör olaylarını kınamakla sosyal medyayı meşgul etmiş, diğer yandan da  sosyal medyayı yasaklama kararı aldırarak ilgilenmektedirler. Birinci başarımız yayın yasağı sağlanılıyor fakat terör, ülkemizin kalbinde kol gezmeye devam ediyor. Masum insanlar ölüyor yada sakat kalıyor. Bu iş nereye kadar gidecek denilerek insanların üzerindeki korku belası hakim olmaya başlamıştır. Ülkemize ve değerli insanlarına çok yazık oluyor. Bu vahim durum insanların evlerinden dışarıya çıkmasına engel olacak, sosyal yaşam sıfıra inecektir. Ülkemiz terör cenneti haline gelmeden iş başındakiler çözüm üretmezlerse yeni facialar geliyor demektir. Ülkemizi bu hale getirenler, terörü görmezden gelenler bu halka ne zaman yanlış yaptıklarını söyleyecek, ne zaman istifa edecek bilenimiz var mı? PKK,ISİD vb örgütler bu ülkede cirit atarsa  daha çok başımız ağrınacaktır. Ülkemizdeki oynanan emperyalist oyunları görmeden çare arayanlar her zaman duvara tostlaşacak , faturayı da her zaman masum insanlarımız ve hazinemiz ödeyecektir. Yazık oluyor hepimize. Canımız çok acıdı, kalbimizde feryatlar yükselmeye başladı.

Ankara Kızılay’daki emperyalist terörü lanetliyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz.  Ulusumuzun başı sağ olsun.”

CHP KDZ. EREĞLİ İLÇE BAŞKANI SERTAN OCAKCI:

 

Dün akşam Ankara’da yaşanan Menfur saldırı göstermiştir ki, artık AKP hükümeti bu ülkeyi yönetememektedir.

14 yıldır AKP’nin uyguladığı yanlış politikalar 93 yıllık Cumhuriyet’imizin genlerini değiştirmiş, devlet geleneklerini ortadan kaldırmış ve deyim yerindeyse devletin çivisini çıkarmıştır.

Ülkemizin yaşadığı menfur saldırılar,  gün ve gün  Kaos ortamına sürüklendiğimizi  açıkça göstermektedir.

Ankara’ nın göbeğinde  ard arda aylardır bombalar patlamasına rağmen, Ankara’ya Emniyet Müdürü atayamayan hükümetin, halkın emniyeti konusuna bakışı ciddi bir iradesizlik göstergesidir.

AKP hükümeti, Halkımızın  can ve mal güvenliğini sağlayamamaktadır.

Devletin başındakilerin yanlış politikaları, başkanlık hayalleri, kişisel hırsları, ülkemizi bu tür menfur saldırılara açık duruma getirmiştir.

Ülkemizin, can ve mal güvenliği için, ülkemizde huzur ve barış için , insanlarımızın yaşama hakkı için  AKP hükümeti derhal istifa etmelidir.

Türk Milleti bu kaostan çıkacak güce, bilince ve birlikte yaşama iradesine sahiptir.

Terörü  ve terörün her türlüsünü lanetlerken ;  Menfur saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet yaralılarımıza  acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.

 

 

MÜSİAD ZONGULDAK ŞUBESİ BAŞKANI SALİH YILMAZ:

 

MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, Ankara’da yaşanan terör saldırısıyla ilgili yaptığı açıklamada terör olayını kınayarak, terörün birliği bozmaya yönelik icraatlarının amacına ulaşmayacağını vurguladı.

MÜSİAD Zonguldak Şubesi Yönetiminin 13 Mart 2016 Pazar günü Ankara’da yaşanan elim olayla ilgili açıklaması şöyledir:

“MÜSİAD olarak, Ankara’da düzenlenen terör saldırısını lanetliyoruz. Kardeşlerimizin hayatını, evlatlarımızın geleceğini ve milletimizin birliğini hedef alan bu alçak saldırılar amacına ulaşmayacak, bizleri yıldıramayacaktır.  Dün birlik açıklaması yapan terör örgütleri ülkemizin ve milletimizin birliğini yıkamayacaktır. Türkiye teröre boyun eğmeyecek, terör Türkiye’ye boyun eğecektir. Milletçe bir kez daha canımız yandı. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Milletimizin başı sağ olsun.”

 

AK PARTİ KOZLU İLÇE BAŞKANI AHMET ÖZDEMİR:

 

Ak Parti Kozlu İlçe Başkanı Ahmet Özdemir Ankara’da yaşanan terör saldırısı sonrasında taziye mesajı yayımladı.

Özdemir; Ankara'da ülkemizin istikrarını, birlik ve beraberliğini bozmayı hedef alan ve şer odakları tarafından düzenlenen menfur saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.

Bu hain saldırı aziz milletimizi olduğu gibi bizleri de fevkalade üzmüştür. Bu alçakça yapılan saldırıyı yapanları ve yaptıranları lanetliyorum. Halkımız ülkemizde huzur ve barış ortamını bozmak isteyenlere, sağduyusuyla en güzel cevabı verecektir. Bu alçak saldırının faillerinin en kısa sürede devletimiz tarafından bulunacağından kimsenin şüphesi olmasın. Milletimiz, birlik ve beraberlik içinde geçmişte olduğu gibi şimdi de terörün üstesinden gelecek azim ve kararlığa sahiptir. Şunu herkes bilmelidir ki hiçbir terör saldırısı bizi korkutamaz, kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar er veya geç yüce adaletine hesap vereceklerdir. Masum insanların katledilmesinin açıklanabilir hiçbir haklı sebebi yoktur. İnsanları korkutarak, katlederek terör hiçbir sonuç alamayacaktır. Bizim yapmamız gereken Laz’ı, Çerkez’i, Kürt’ü ve Türk’ü ile birlikteliğimizi korumak, kardeşliğimizi pekiştirmektir. Hiçbir haklı gerekçe masunlara yönelik saldırıları haklı gösteremez, bu ve benzeri terör saldırıları, Huzur ve güvenliğimizi hedef almış bu alçak saldırıyı, terörü, teröre destek verenleri ve terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyor ve lanetliyoruz.

 

BELEDİYE İŞ SENDİKASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI TAHSİN ATAYAN:

 

Ankara’da bir kez daha gerçekleşen ve 37 vatandaşımızın ölümüne yüzlerce kişinin de yaralanmasına yol açan terör saldırısını şiddetle ve nefretle kınıyoruz.

Bu alçakça haince saldırıyı yapanlar en adi mahluklardır. Lanet olsun.! Lanet olsun.! Lanet olsun.!

Terör, nereden ve kimden gelirse gelsin insanlık suçudur, terörün her türlüsü lanetlenmelidir.

Terör saldırısını gerçekleştirenler ülkemizin ve biz emekçilerin geleceğini karartmak, geçmişte gösterilen filmi tekrar sahneye koymak istemektedir. Ulusumuz, bu hain saldırıyla ulaşılmak istenen hedefin karşısında kararlıkla duracaktır.

Belediye-İş ailesi olarak yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve bütün Türkiye’ye

baş sağlığı, sabır, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

 

ZONGULDAK BARO BAŞKANI AV. İBRAHİM KEREM ERTEM:

 

Bir Mart akşamı, bir pazar günü akşamı, ülkemizin kalbine bomba düşürdü, teröre satılmış ruhlar.

13 Mart 2016 akşamı yaşanan ve onlarca canımızı kaybettiğimiz terör saldırısını şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz.

Vefat edenlere rahmet ve yaralılara şifalar dileriz.

Bilindiği gibi terörle mücadele, geniş spektrum, geniş çalışma alanı ve etkin eylem isteyen komplike bir alandır. Terörün hedefleri ve takip ettikleri politik analiz mecraları da dikkatle izlenmelidir. Terörün güttüğü mesajlar da elbette analitik usullerle ele alınmalıdır, ulusal ve uluslararası arka planları sonuç verecek angajman unsurlarıyla deşifre edilmelidir.

Terörün ülkemizin bek'a meselesi haline geldiğini ifade etmiştik. Buna mukabil hala, terörle mücadele eksenleri tartışılıyor. Gerçekten de 30-40 yıldır terörle mücadelenin her alanı ve ayağı ile ilgili geliştirdiğimiz bütünlüklü bir tedbir ve etkili eylem metodu gözlemlenmemektedir.

Ve tesis edilecek etkili eylem metodu ve mücadele politikasının, devlet politikası haline gelmesi ve dahi hukukun önplanda tutulması gerek ve yeter şarttır.

Siyaset kurumuna çağrımız şudur: Bir an evvel güvenlik ve haklar-özgürlükler arasında denge kuracak terörle terörist ile mücadele konusunda ulusal planın oluşması için bir araya geliniz.

Başımız sağolsun. Bu son olsun.

 

TÜRKİYE KAMU SEN İL TEMSİLCİSİ KADİR BACIOĞLU:

 

Merasim sokak girişinde askeri servis araçlarının ortasında patlayan ve 29 vatandaşımızın şehit olduğu alçakça saldırının acısının üzerinden daha bir ay geçmeden, bugün akşam saatlerinde Ankara'nın göbeği, Kızılay Güvenpark'ta düzenlenen hain saldırı bizleri bir kez daha derinden yaralamıştır. Türk milletinin huzuru, birliği ve dirliğine yönelik saldırılar artarak devam ederken, dili, dini, kökeni, vicdanı olmayan terör yine başkentimizi ve sivil vatandaşlarımızı hedef almıştır. Bu alçak saldırıların altında her kim ya da kimler var ise şunu çok iyi bilmelidir ki, Türk milleti bu alçakça saldırılara boyun eğmeyecek, birlik ve bütünlüğünden asla taviz vermeyecektir.

Ülkemizin geleceğinin ve bekasının çok ciddi bir tehdit altında olduğu aşikardır. Ekim ayında tarihi gar binası önünde, Şubat ayında Merasim Sokakta ve bugün ise Kızılay Güven Park'ta yaşanan bu saldırıların altındaki tüm kirli oyunları açığa çıkarmak yetkililerin en öncelikli görevi olmalıdır.

Bilinmelidir ki, Türk milleti kendisine yönelik bu kirli ve hain tezgahı bozacak, sinsi eller asla emellerine ulaşamayacaktır.

Türkiye Kamu-Sen camiası olarak, Güven Park'ta yaşanan bu hain saldırıyı bir kez daha lanetliyor, hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine baş sağlığı diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum.

 

 

(Haber Merkezi)