Alaplı Belediyesi, tahsilatla ilgili yazılım sistemini ve cihazlarını en son teknolojiyi kullanarak yeniledi.
Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, belediyenin tahsilatla ilgili yazılım sistemi ve cihazlarının en son teknoloji ile yenilendiğini belirtti. Çimenoğlu, açıklamasında şöyle dedi:
"Belediyemizin, tahsilatla ilgili yazılımlarını ve yazılım cihazlarını en son teknoloji donanımlı yazılım ve el terminali cihazları ile yeniledik. Eski yazılım sisteminde, bilindiği gibi 'katı atık bedeli' su ihbarnamelerinin hesap dökümünde yer almamış ve bu durum basın vasıtasıyla vatandaşlarımızın şikayetlerine sebep olmuştu. Bir süreden beri yazılım sistemi ve cihazlarını yenilemek için sürdürdüğümüz çalışmalarımız sonuçlandı ve en son teknolojiye sahip 3 adet IT 3100 model el terminali alınarak, yazılım sistemleri de bilgisayarlarımıza yüklendi. Belediyemize yaklaşık 12 bin 500 lira maliyeti bulunan yeni yazılım sistemi ve el terminali cihazlarının sadece biri, bir günde 5 bin  abonenin su sayacını okuyabilecek kapasiteye sahip. Sayaç okuma görevlilerimiz az sayıda olmasına rağmen, 10 bin su abonemizin su sayaçlarının okunması en geç 15 günde bitirilecektir. Yeni yazılım sistemi ve yazılım cihazlarının hatalı sayaç okuma riski yüzde sıfırdır. Bu yeni sistem, zamandan da kazanılmasını sağlıyor, eskiden uzun süren su sayaçlarının okunma işlemi, artık daha kısa sürecektir. En son teknolojinin kullanıldığı yeni yazılım sistemini sadece su ihbarnamelerinde değil, vergi ve otopark ücretlerinin tahsilatında da kullanabileceğiz. Ayrıca, yeni yazılım sistemi ve cihazları, çok uzun yıllar hizmet verebilecek bir özelliğe de sahip bulunuyor. Yani, hesap dökümlerinde yapılması gereken değişiklikleri, artık yeni bir yazılıma gerek duymadan değiştirebilme imkanına da sahibiz.
Yeni yazılım sistemiyle, bundan böyle su ihbarnamelerinin hesap dökümlerinde görünmeyen 'katı atık bedeli' de ve diğer bütün hesap detayları da yer alacak.  Vatandaşımız, su ihbarnamesindeki hesap dökümüne baktığında, detayları ayrıntılarıyla görebilecek. Bu aydan itibaren kullanımına başladığımız yeni yazılım sisteminin hayırlı olmasını diliyorum."