Almanya'da kurulan Yazıören-Torunlu Köyü Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin Başkanı Mehmet Özmen, kalabalık bir toplulukla birlikte Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı makamında ziyaret etti.
Gerçekleştirilen ziyarette, Almanya Yazıören-Torunlu Köyü Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Özmen'in yanı sıra, dernek başkan yardımcısı Erdoğan Aldırmaz, Yazıören Köyü Muhtarı Cengiz Altay, Belediye Meclis Üyesi Aydın Karadağ ve çok sayıda köy sakini de yer aldı.
Ziyarette Başkan Posbıyık'a hitaben bir konuşma yapan Almanya Yazıören-Torunlu Köyü Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Özmen, kuruluş çalışmaları tamamlandıktan sonra faaliyetlerine başlayan dernekleriyle ilgili kapsamlı bilgiler verirken, temel amaçlarının yurt dışında da Karadeniz Ereğli sevgisini herkese aşılamak olduğunu söyledi.
Karadeniz Ereğli'nin dünyanın her yerinde saygın bir kimliğe sahip olduğunu belirten Özmen, kentin geldiği bu noktada büyük emeklere sahip olan Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı ziyaret edip teşekkür etmek istediklerini belirtti. Özmen, Başkan Posbıyık'a hitaben yaptığı konuşmada şu görüşleri sundu:
Bizler Almanya'da yaşayan gurbetçiler olarak, Karadeniz Ereğli'nin ismini duyurmak ve memleketimizden çok uzakta olmamıza rağmen gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak amacıyla bir dernek kurduk. Bu dernek çatısı altında da amaçlarımız doğrultusunda önemli çalışmalar yapıyoruz. Ne zaman nerede olursak olalım, Karadeniz Ereğli'deki gelişmeleri ve modernleşmeyi yakından izliyoruz.
Ereğli son yıllarda çok önemli aşamalar kat etti; çağdaş bir Avrupa kenti oldu. Biz de bugünkü ziyaretimizle Karadeniz Ereğli'yi böylesine yaşanılabilir bir kent yapan siz değerli başkanımızı ziyaret ederek teşekkür etmek istedik.
Yazıören köyü sakinleri ile Almanya'dan gelen misafirlerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da konuşmasında Özmen ve beraberindekilere teşekkür etti.
Tüm mahalleleri ve köyleri ile birlikte Karadeniz Ereğli'yi son yıllarda daha güzel, daha modern bir kent yapma uğraşı içinde olduklarını, bu çalışmalarının da halk tarafından takdir edilmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Başkan Posbıyık, gerçekleştirilen ziyaretin sonunda konuklarına çeşitli hediyeler takdim etti.