BBP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Nizamettin Halıcıoğlu Cumhuriyetin 86. yıldönümünü kutladı.

Büyük Birlik Partisi Kdz Ereğli İlçe Başkanı Nizamettin Halıcıoğlu, yaptığı yazılı açıklama ile Cumhuriyet Bayramını kutladı.
Halıcıoğlu, "M.Kemal Cumhuriyeti biz kurduk onu siz yaşatacaksınız diyerek milletin cumhuriyete sahip çıkmasını istemiştir. 86. yılını kutlayacağımız cumhuriyet bayramını coşku ve sevinçle, birlik ve beraberlik içerisinde, şehit ve gazilerimizi minnetle anarak, misak-i milli sınırlarımız içerisinde Tek Bayrak, Tek Millet, Tek Devlet bağımsız cumhuriyet sevdamızı yedi düvele bir kez daha haykırmalıyız" dedi.
Yapılan açıklama şu şekilde:
"1914'te başlayan Birinci Dünya Savaşı'na dünyanın belli başlı devletleri katıldı. Dört yıl süren savaş sonunda bizimle birlikte olan devletler yenildi. Savaş kurallarına göre biz de yenilmiş sayıldık. Ülkemiz İngilizler, Yunanlılar, Fransızlar, İtalyanlar tarafından paylaşıldı.
Ulusuna inanan, güvenen Mustafa Kemal Paşa, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a geldi. Erzurum'da, Sıvas'ta kongreler düzenledi. Mustafa Kemal Paşa "Tek bir egemenlik var, o da Milli egemenliktir. Ülkeyi yine ulusun kendi gücü kurtaracaktır." diyordu. Yurdun dört bir tarafından gelen ulus temsilcileri -milletvekilleri- 23 Nisan 1920 günü Ankara'da Büyük Millet Meclisi'nde toplandı. Meclis, Mustafa Kemal Paşa'yı başkan seçti.
Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğinde Büyük Millet Meclisi Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı başlattı.  Efeler, Dadaşlar, Seymenler bulundukları yörede., düzenli ordular İnönü'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da savaştılar. Yurdumuz düşmanlardan kurtarıldı. İmzalanan Lozan Barış Antlaşması ile yeni bir devlet doğdu.  İkinci dönem Büyük Millet Meclisi 11 Ağustos 1923'te ilk toplantısını yaptı. 13 Ekim 1923'te Ankara Başkent oldu. 29 Ekim 1923 günü Cumhuriyet ilan edildi. Cumhuriyet; yurttaşların seçme ve seçilme hakkının olduğu bir yönetimdir. Millet temsilcilerinin kabul ettiği yasalarla ülkenin yönetilmesidir. Cumhuriyet yönetiminde söz ulusundur. Cumhuriyet'i korumak, kollamak, yaşatmak her yurttaşın ödevidir.  M.Kemal Cumhuriyeti biz kurduk onu siz yaşatacaksınız diyerek milletin cumhuriyete sahip çıkmasını istemiştir. 86. yılını kutlayacağımız cumhuriyet bayramını coşku ve sevinçle, birlik ve beraberlik içerisinde, şehit ve gazilerimizi minnetle anarak, misak-i milli sınırlarımız içerisinde Tek Bayrak, Tek Millet, Tek Devlet bağımsız cumhuriyet sevdamızı yedi düvele bir kez daha haykırmalıyız."