Keşif Doğa Sporları, bu hafta sonu Yedigöller'e ?Fotoğraf Gezisi? düzenliyor. Gezi topluluğu, 24 Ekim 2009 Cumartesi günü saat 08.30'da hareket edecek. 25 kişi ile sınırlı gezi konusunda bilgi ve kayıt için gerekli bilgiler (0.543) 747 52 67 numaralı telefondan alınabilir.

YEDİGÖLLER?İ TANIYALIM: Türkiye?nin doğal güzelliklerine sahip Yedigöller yöresi, 1965 yılında Orman Kanunu?nun 25.maddesi gereğince 29 Nisan 1965 yılında Milli Park olarak ayrıldı. 2 bin 19 hektar büyüklüğündeki Yedigöller havzası, kayan kütlelerin vadilerin önlerini kapaması sonucu oluşan ve aralarında 50-60 metme yükselti farkı bulunan, kuzeyden güneye doğru sıralanan Seringöl, Büyükgöl, Deringöl, Kurugöl, Nazlıgöl, İncegöl ve Sazlıgöl gibi 7 adet heyelan gölünden meydana geliyor.
Yurdumuzun en güzel karışık doğal ormanlarını burada optimum gelişme düzeyinde görebilirsiniz. İbrelilerden, sırtlarda ve yükseklerde sarıçam, karaçam ve göknar, yapraklılardan kayın, meşe, gürgen, kızılağaç, ıhlamur ve diğer türlere de alçaklarda rastlanılabilinir.

Yedigöller havzası, Bolu il sınırları içerisindedir. Bolu'ya 42 km. uzaklıktadır. Milli Park'a Ankara-İstanbul karayolunun 152?nci kilometresindeki Yeniçağa ve 190?ıncı kilemotresindeki Bolu ilinden kuzeye ayrılan yollarla ulaşmak mümkündür. Kış aylarında Bolu-Yedigöller yolu kar nedeni ile kapalı olduğu için ulaşım sadece Yeniçağa-Mengen-Yazıcık Köyü istikametinde yapılır. Milli Park, Zonguldak iline 120 kilometre uzaklıkta, Devrek ilçesine 60 kilometre, Mengen ilçesine ise 54 kilometre uzaklıktadır.