Ereğli Yelken İhtisas Kulübü'nün ev sahipliğinde Bozhane mevkisinde gerçekleştirilen şampiyonada dereceye girenler belirlendi.

Türkiye Yelken Federasyonu IOM Sınıf Komite Başkanı Levent Gürkan, 3 gün süren şampiyonanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışların renkli ve heyecanlı geçtiğini söyledi.

Şampiyonada 23 teknenin mücadele ettiğini anlatan Gürkan, "Yarışlarda, İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Mersin ve ev sahibi Ereğli'den gelen sporcular oluşturuyor. 2 Grup halinde yarışmalar yapıldı. Yarışlarda alınan puanlamaya göre dereceler belli oldu. Bizim uluslararası bir sıralama sistemimiz var. Bu yarışlar bu sıralamaya puan veren yarışlardan biridir. Toplam 7 yarıştan oluşan bir serimiz var. Aynı zamanda milli takımı belirlememizde de temel teşkil ediyor. Önümüzdeki yıl Brezilya'da yapılacak dünya şampiyonasına katılacak takımımız bu sıralamaya göre belli olacak" dedi.

Ereğli Yelken İhtisas Kulübü Başkanı Metin Akman da üst düzey yetenek gerektiren IOM sınıfına ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Etkinliği sporcuların yanı sıra aileleri ve vatandaşlar da takip etti.

 

Yarışlarda İstanbul Yelken Kulübü sporcuları Kaya Dinar birinci, Levent Gürkan ikinci, Galatasaray Yelken Kulübü sporcusu Orkun Anaoğul üçüncü oldu. Özel ödüller ise Ankara Yelken Kulübü Sporcusu Yeşim Bengü Gürkan ile Ereğli Yelken Kulübü sporcusu Caner Erdem'e verildi.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)