Kdz. Ereğli Belediyesi Yelken Yarışları 3 hafta süren seri yarışlar sonrasında yapılan ödül töreni ile sona erdi. Final yarışlarının startı ise Belediye Başkanı Halil Posbıyık tarafından verildi.
Yarışmalar minik sporcuların yer aldığı Optimist Sınıfı, Rüzgar Sörfü ve Karadeniz'de ilk defa yarışı yapılan Yelkenli Yat sınıfında gerçekleştirildi.
Ödül törenine Kdz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak, Yelken Kulüp Başkanı Metin Akman, çok sayıda veli ve sporcu katıldı.
Ödül töreninde konuşma yapan Yelken Kulüp Başkanı Metin Akman ''Ereğli'de su sporları ve yelkencilik gelişmeye devam ediyor; Ereğli Yelken Kulübü olarak bu gelişme sürecine yelkenin farklı branşlarında ulusal yarışmalara katılarak devam edeceğiz. Bu seri yarışlar eğitimlerini yeni tamamlayan minik denizcilerin ilk yarışlarıydı. Bu kardeşlerim önümüzdeki senelerde Zonguldak'ı ulusal hatta uluslararası yarışmalarda temsil edecekler çalışmalarımıza bu yönde devam edeceğiz. Geçtiğimiz sene rüzgar sörfü Türkiye şampiyonası ve Karadeniz de yat turizminin gelişimini hedefleyen Karadeniz Yat Rallisi'ne vermiş olduğu destekten dolayı Belediye Bakanımız Halil Posbıyık'a şükranlarımızı sunuyoruz. Belediye başkanımızın bu desteği gençlere ve spora verdiği önemin bir göstergesidir'' dedi.
Karadeniz'in İlk Yat yarışının startını veren ve yarışmacılara kupalarını taktim eden Kdz Ereğli Belediye Başkanı Sayın Halil Posbıyık '' Başarılı faaliyetlerinden ötürü yelken kulüp yöneticilerini kutluyorum. Su sporları bir şehrin gelişmişlik göstergesidir. Bugün startını benim verdiğim Karadeniz'in ilk yelkenli yat yarışının ödüllerini de vereceğiz, Ereğli'de yelkenli tekne sayısının artışından büyük memnuniyet duyuyorum diye konuştu.
Konuşmaların ardından dereceye giren yat yarışmacılarına ödüllerini verdi.
Törene katılan İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak'ın Minik sporcuları kutlayarak dereceye girenlere ödüllerini takdim etmesinin ardından verilen kokteyl ile tören sona erdi.

Öte yandan yarışmalarda dereceye giren sporcular şu isimlerden oluştu:
Optimist Sınıfı Rüzgar Sörfü Yelkenli Yat yarışları

Optimist Erkekler 1-Efe Bakkaloğlu 1- Tan Okay ve Ekibi
1-Derin Demirci 2-Demirkan İşler 2- Alp Demir Zorlu ve Ekibi
2-Ata Karaahmet 3-Alp Karayeğen 3- Tumay Bakkaloğlu ve Ekibi
3-Yiğit Çimen 4-Kerem Küllü 4- Sertaç Karayeğen ve Ekibi
4-Doğukan Bahçebaşı

Optimist Bayanlar,Cemre Çelik,Sude Özsoy,Rana Demircioğlu