Kdz.Ereğli'de düzenlenen Türkiye Yelken Federasyonu tarafından bu yıl ilk kez uygulamaya konulan ve ana sponsorluğunu Pegasus Havayollarının üstlendiği, 5 haftalık Pegasus Windsurf Liginin son hafta yarışları için geri sayım başladı.
Yarışmanın ilk gününde yeterli rüzgarın olmaması sebebiyle yarışmalara başlanamadı. Yeterli rüzgarın bulunması halinde yarışların başlayacağı bildirildi.
Karadeniz Ereğli Belediyesinin Ev sahipliğini yaptığı Karadeniz Bölgesi'nin ilk ve tek rüzgar sörfü merkezi olan Pegasus Windsurf Ligi Yelken yarışlarına katılmak için gelen ünlü sporcular Çağla Kubat, Bora Kozanoğlu ve 50 yakın sporcu Karadeniz Ereğli'ye geldi.
Rüzgâr Sörfünün en tanınmış isimlerin bir tanesi olan Çağla Kubat, sörf sporunun giderek yaygınlaştığını belirterek Bu yıl ilk kez yapılan rüzgar sörfü ligi ile birlikte bu spor daha da yaygınlaşacaktır. Biz de elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Karadeniz Ereğli'de bizi çok güzel ağırlıyorlar.
Hem Yelken Kulübü yöneticilerine hem de Ereğli Belediyesine çok teşekkür ediyoruz. Çok sevdik burayı. Sörf sporu çok keyifli ve özgürlük hissedebileceğiniz bir spor. Denge, deniz ve rüzgar. Türkiye bu spora çok uygun bir bölge. Karadeniz Ereğli'de bunun için çok uygun. Alacatı, Gökçeada, erikli.
Dünyada daha çok şampiyonlar çıkarabiliriz. Lig çok güzel oldu. Ciddi anlamda yatırım yapılıyor. Bu lig bu adımlardan en önemlisi. Şirketler bireysel sporculara destek olmalı. Genç sporculara bu konudaki iddialı isimleri daha çok destek olunmalı. diye konuştu.
Yarışma için Ereğli' ye gelen Bora Kozanoğlu ise yeterli rüzgarın olması sebebi ile başlamayan yarışma sırasında beklerken denize girerek vakit geçirdi.

"TÜM SPORSEVERLERİ
BEKLİYORUZ"
Pegasus Windsurf Ligi'nde Alaçatı, Datça, Gökçeada ayaklarında kadınlar ve erkekler kategorisinde toplam 8 yarış serisi tamamlandı.
Rüzgar yetersizliği nedeniyle yapılamayan Erikli / Keşan yarışları sonrasında; Kadınlar Genel Klasmanda Fenerbahçe Spor Kulubü Yelken Şubesi sporcusu Çağla Kubat Pegasus Windsurf Ligi'ndeki liderliğini 5.5 puanla devam ettirirken, İzmir Ferdi sporcusu Lena Aylin Erdil 9.4 puanla 2., Çeşme Altı Rüzgar Sörfü Kulubü'nden Dilara Uralp 3. sırada yer alıyor.
Erkekler kategorisinde Genel Klasmanda Bora Kozanoğlu Çeşme Yelken Kulubü 4.2 puanla liderliğini sürdürürken, 2. Ertuğrul İçingir Fenerbahçe Spor Kulübü Yelken Şubesi Sporcusu 12.3 puanla 2. , Arkas Spor Kulubü sporcusu Enes Yılmazer, 15.7 puanla 3. sırada lige devam ediyor.