Zonguldak'ta çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışan aşçılar, 2 ay önce kurdukları derneklerini tanıtabilmek için yaklaşık bin kişiye ücretsiz yemek dağıttı. 75 aşçı, 27 Mayıs'ta bir araya gelerek “Zonguldak Aşçılar Derneği”ni kurdu. Aşçılar, Türkiye Aşçılar Federasyonu'na bağlı olan derneklerini tanıtmak için önceki akşam halka ücretsiz yemek dağıttı.
Kent merkezindeki Şehitler Anıtı önünde 3 stant açan dernek üyeleri, 70 kilo pirinç kullanarak yaptıkları pilav ve 35 kilo pişmiş tavuk etini dağıttı. Vatandaşlar, tatlı ile birlikte ikram edilen yemekten alabilmek için sıraya girdi. Onlarca kişi, aşçıların kendi elleriyle yaptıkları yemekleri ağaçların gölgesinde çimlere oturarak yedi. Dernek Başkanı Selami Durmaz, Antalya, Manavgat ve Bolu'nun Mengen ilçesinden sonra Türkiye'de 4'üncü Aşçılar Derneği'ni Zonguldak'ta kurduklarını söyledi. Dernek bünyesinde mutfak kurup aşçılar yetiştirmek istediklerini belirten Durmaz, "Henüz yeni bir derneğiz. Üye sayımızı artırıp aşçılar yetiştirebilmek için derneğimizi tanıtmamız lazım. Hem tanıtım, hem de halkla kaynaşmak amacıyla böyle bir etkinlik yapmak istedik. Halk da yoğun ilgi gösterdi. İzdihama yol açmadan yemeklerini alıp yediler" dedi.