Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde yenilenen ve yeni hizmete giren birim ve servislerin tanıtımı yapıldı.

BÜE Tıp Fakültesi'nde yenilenen yoğun bakım ünitesi ve yeni hizmete giren çeşitli birimlerin tanıtımı BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'in katılımıyla gerçekleştirildi.
Hastanenin yenilenen ve yeni hizmete giren birimlerin tanıtımında, Rektör Özer'e BEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aydın, BEÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekim Doç. Dr. Varım Numanoğlu Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Güven Çelebi, Taner Bayraktaroğlu, BEÜ Patoloji Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Oğuz Özdamar ve öğretim görevlileri eşlik etti.
Basın mensuplarına sırasıyla yenilenecek olan kadın doğum polikliniğin yeni yeri, yenilenen genel yoğun bakım servisi, kanser teşhisinde kullanılan ve hizmete giren PET/BT Cihazı tanıtımı, Patoloji servisi, bahçe düzenlemeleri, Dinlenme salonu gezdirilerek bilgi verildi.
Daha sonra basın mensuplarına yapılan çalışmalarla alakalı bilgi veren BEÜ Rektörü Özer, Sunmuş olduğumuz hizmetin kalitesini arttırmaya büyük özen gösterdik. Teknolojik yatırımlar, makine tesisatından, fiziksel ortamlarının modernizasyonuna kadar, çok sayıda yatırımlar yaptık. Aynı zamanda bugünkü gezimizde gördüğünüz gibi, sağlık hizmetini sunarken, merkezi insan, insanla ilgili bir şey yaptığınız zaman, insanı dikkate almanız gerekiyor. Buraya derdine şifa aramak için gelen vatandaşlarımızdan çocuğundan yaşlısına kadar, her türlü sağlık spektrumuna hitap edecek şekilde sağlık yatırımını arttırmaya çalışıyoruz. Diğer taraftan da o hastalarımı memnun kalmaları için de çok sayıda değişiklikler yaptık. Bugün size sunmuş olduğumuz yoğun bakımların modernizasyonu, patoloji servisinin modernizasyonu, kadın doğum servisinin, nöroloji servisinin modernizasyonu gibi sadece size bir demet sunmaya çalıştım. Bu yapılan ve 1 buçuk sene önce hizmete sunulan sağlık hizmetini sadece küçük bir parçasıydı. Biz iş yoğunluğu içerisinde birçok değişikliği gösterme fırsatımızda olmadı. Bazen yapılan çalışmaları vatandaşlarımıza duyurma konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Bugünkü organizasyonu gerçekleştirelim istedik. Üniversitemizin uygulama ve araştırma hastanesi gerçekten Batı Karadeniz'deki en donanımlı ve en insan merkezli hastane olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Tıp fakültesi dekanlığı ile hastane başhekimliği senkronize bir şekilde çalışarak, buradaki sunulan sağlık hizmetinin kalitesini arttırmak için çaba sarf etmektedir. Planlamış olduğumuz çok sayıda proje yürüktedir. Biz sağlık alanında çok büyük yatırımlar yapıyoruz. Minör değişiklikler yanında makro değişikler yapıyoruz. Bu makro değişiklikler, kanser tedavi merkezi, sağlık kampusunda diş hekimliği binası hızlı bir şekilde devam ediyor. Aynı zamanda diyabet ve obezite servisinin çalışmaları bitti. Önümüzdeki aylarda devreye girecek. Buradaki tüm arkadaşlarımız hekiminden hizmetlisine kadar özverili bir şekilde çalışmaktadır. Bu hizmeti sunarken iki şeye dikkat etmekteyiz. Sunulan hizmetin kalitesini arttırmak ve insana hizmet verildiğini asla unutmamaktır. Burayı kullanan insanlara kendi evlerindeymiş gibi hissetmeleri sağlamaktayız. Buraya geldiğiniz içinde hepinize teşekkür ediyorum dedi.