Alaplı Müftülüğü emrine atanan sözleşmeli 10 imam-hatip ve bir müezzin-kayyıma hizmet içi ve oryantasyon semineri düzenlendi.
Alaplı Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen ve göreve yeni başlayan 10 imam-hatip ve müezzin-kayyımın katıldığı oryantasyon seminerinde Müftü Hüseyin Baş tarafından yeni din görevlilerine Kur’an-ı Kerim’in yanı sıra mesleki bilgilerin yenilenmesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı mevzuatı konularında bilgiler verildi.
Eğitim semineri ile ilgili bilgiler veren Alaplı Müftüsü Hüseyin Baş, “Diyanet İşleri Başkanlığımızca Ramazan Ayı öncesinde camilerdeki personel açığının kapatılması amacıyla ilçe Müftülüğümüzün emrine atanan 10 imam-hatip ve bir müezzin-kayyıma müftülüğümüzce eğitim semineri düzenledik. 2 hafta süreyle 40 saat sürecek olan seminerde Kur’an-ı Kerim müfredatının yanı sıra mesleki bilgilerin yenilenmesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı mevzuatı konularında bilgiler verilecektir” dedi.
Yeni atanan din görevlilerine tavsiyelerde bulunan Baş, ”Yeni din görevlilerine görev yerlerinde cemaat ve halkla iyi diyalog kurmaları, hitap ettiğimiz kitlenin sadece cami cemaati ile sınırlı olmadığını, tüm halkımızı kapsadığını bilmeleri hususunda tavsiyelerde bulunuyoruz. Özellikle ikili ilişkilerin önemli oldu-ğunu vurgulayacağız” dedi.