Zonguldak Valiliği Özel İdare ve Belediyeler Çevre Altyapı Temel Hizmetler Birliği Başkanlığı (ZONÇEB) toplantısı dün gerçekleştirildi.
İl Özel İdare Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Erol Ayyıldız, Ankara'da olması nedeniyle katılamazken, birçok belediye başkanı ve belediye meclis üyesi toplantıya iştirak etti.
Toplantıyı, en yaşlı üye konumunda olan Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör yönetirken, yapılan Vali Erdal Ata'nın Gaziantep'e tayin olması nedeniyle boşalan Başkanlığa, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız seçildi.
Toplantıda ayrıca 1'nci Başkanvekilliği'ne Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve 2'nci Başkanvekilliği'ne ise Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü oy birliğiyle seçildi.
Seçimler sonucunda Meclis 1'inci Başkanvekili Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, yaptığı konuşmada, Vali Erdal Ata Bey'in tayini nedeniyle böyle bir seçimi gerçekleştirdik. Demokratik şekilde yaptık seçimi. Bundan sonra daha aktif daha iyi şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yeni Valimiz, Mahalli İdareler'den geldiği için bizim sıkıntılarımızı ve sorunlarımızı çok iyi biliyor. Sıkıntıları birlikte gidereceğiz. İlimizde çöp sorunu büyük sıkıntı... Zamanında bilinçsiz yapılaşma, bilinçsiz çöp atmalar yüzünden bu sorunlar belimizi büküyor. Yapılacak çalışmalar ile sağlıklı bir ortam yaratmalıyız dedi.
Daha sonra toplantıda belediye başkanları çöp konusundaki sıkıntılarını dile getirdiler.