CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı, "Adalet Yürüyüşü" ile ilgili değerlendirmede bulundu, yürüyüşün geniş katılımlı bir mitingle sonuç bulduğunu vurguladı.


"ADALET AŞIĞI VATANDAŞLARIMIZDIR"

"Birlik ve beraberliğimiz en büyük hazinemizdir" diyen Ocakçı konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "15 Haziran 2017’de sabah saatlerinde Ankara Güvenpark’ta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile başladığımız “adalet” yürüyüşümüze bilindiği üzere partililerimizle, STK’larımızla, halkımızla birlikte Ankara’da, Bolu’da, Düzce’de, Hendek’de, Sakarya’da, İzmit’te, İstanbul’da günlerce eşlik ettik. Her gün çığ gibi büyüyen yürüyüşümüz Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli destanlarından biridir. Bu destanı yazan Cumhuriyet aşığı, Adalet aşığı vatandaşlarımızdır.


EREĞLİ'DEN 5 ARAÇLIK KONVOY

İstanbul, Maltepe Sahilindeki Mitingimize de 09 Temmuz 2017 Pazar günü CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığımızca organize edilen 5 araçlık bir konvoy ile eşlik edip, adalet arayışımızın içerisinde yüzlerce insanımızla birlikte yerimizi aldık. Bizlerinde içerisinde yer aldığımız ve Türkiye’nin her yerinden akın akın vatandaşlarımızın geldiği ve çığ gibi büyüyen mitingimizde herkesin ağzındaki tek kelime “adalet” ti. Türkiye artık 25 gün öncesinin, Adalet Yürüyüşü öncesinin Türkiye’si değil. Miting meydanında; Adalete susamış insanlarımız hep birlikte haykırdılar; hak, hukuk, adalet.


YENİ BİR DOĞUŞ

Bu miting; 25 gündür elinde sadece “Adalet” yazılı pankartı taşıyan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vermek isteyen, miting alanının da ki yaklaşık 2 milyon insan ve miting alanına sığmayıp çevrede bulunan milyonlarca insanımızın adalet oradaydılar. Sayın Genel Başkanımız; burada yaptığı konuşmada yürüyüşün bir son olmadığını belirterek, "9 Temmuz yeni bir adım, yeni bir doğuştur" diye konuştu. 25 günlük Adalet Yürüyüşü'nü neden başlattığını da anlattı. Sayın Kılıçdaroğlu, “adalet sokakta aranmaz” eleştirilerine şu sözlerle yanıt verdi: “Darbeyi engelleyeceğiz, adaleti getireceğiz. Sokaksa sonuna kadar sokak” dedi. “Hiç kimse unutmasın biz yürürken taşkınlık yapacağımızı düşünüyorlardı. Vurup kıracağımızı düşünüyorlardı. Dünyanın en barışçıl eylemini yaptık” dedi. Yaklaşık bir saat boyunca mitinge katılanlara seslenen Genel Başkanımız, 10 maddelik "Maltepe Adalet Çağrısı" adı verilen manifestoyu açıkladı.


"ADALETİ BULANA KADAR..."

Miting esnasında karşılaştığımız birçok “adalet” aşığı vatandaşımızın yüzünden mutluluk ve haklılık okunuyordu. CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığımız üyelerine eşlik eden bir çok STK mensubu ve vatandaşlarımız miting alanında tek yürek, tek ses olarak Hak, Hukuk, Adalet çağrısına eşlik etti. CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı olarak orada bulunmaktan, “adalet” için tek vücut olmaktan, beraber hareket etmekten dolayı onur duyduğumuzu söylemek bizim için büyük bir keyiftir. Bu sayede Birlik ve beraberlik en büyük hazinemizdir. Bizler Adaleti bulana kadar, Ülkemizde güzellikleri hissedene kadar her zaman sokaklarda olmayı görev bileceğiz. Bizler, onurumuzla ve şerefimizle ülkede adalet için yürüdük. Adaleti getirmek için yürüdük. 9 Temmuz yeniden doğuşun tarihidir. 9 Temmuz bir yürüyüşün sonu değil bir barışın, bir birlikte yaşam iradesinin ortaya konmasının tarihidir. 09 Temmuz 2017 Pazar günü Maltepe’deki “adalet mitingimize” bizlere eşlik eden, her emeği geçen, partili, partisiz herkese şahsım ve örgütüm adına sonsuz teşekkür ediyorum"