Kdz.Ereğli'de yaklaşık 3 ay önce kurulan Karadeniz Ereğli Tenis Akademisi (KETA), yıl içerisinde Türkiye Tenis Federasyonu'nun 3 etkinliğine ev sahipliği yapacak. Erdemir Stadyumu üstünde yer alan açık ve kapalı kortlarda KETA Akademisi Kurucuları Caner Özçep, Hakan Matur hedeflerine ve turnuvalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

60 SPORCU İLÇEYE GELECEK

Her yaştan sporcuyu akademik tenis kursu verileceğini anlatan Özçep, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Kdz.Ereğli Tenis Akademileri Kurucusu Hakan Matur, Caner Özçakır idaresinde Ocak ayından itibaren faaliyete geçti. Bu tarihten itibaren federasyon tescili ve gençlik spor yeterlilikleri alınarak turnuva takvimine dahil oldu. Bu doğrultuda federasyonumuzca tescil yapıldıktan sonra kulübümüze 3 adet turnuva verildi. Bunlardan ilki 8-9-10 Yaş grubu turnuvası olarak hafta sonu ilk defa bir turnuva icra edilecek. Bunun için  çok çalıştık, 3 aylık bir sürede iyi yol aldık, desteği olanlara teşekkür ediyoruz. Kendi içimizden çocuklar da katılacak. Ankara, Düzce, Sakarya, Zonguldak'tan gelen çocuklar var. Toplam 60 kişilik bir sporcu müsabakalara katılacak. Bir çocuk 2 maç yapacağı için 70-80 maçlık bir program olacak. Yoğun bir program. Bu organizasyonun üstesinden geleceğimize inanıyoruz.

 

"SAYILI TENİSÇİLER İLÇEYE GELECEK"

İkinci turnuvamız ise Mayıs ayında yeni başlayanlar için turnuva olacak 6-16 Temmuz'da da veteran turnuvası yapılacak. Ereğli'de tenis turnuvaları artık Kdz.Ereğli Tenis Akademisi ile artık faaliyet gösterecek, Türkiye'nin sayılı tenisçileri ilçemize gelmesi sağlanacak.

 

"DİKKAT VE ODAKLANMAYI GELİŞTİREN BİR SPOR"

Tenis küçükten büyüğe herkesin yapabileceği bir spor. Tenis oynarken aynı zamanda problem çözme, sorunlarla karşılaşabilme, başa çıkabilme anlamında aynı zamanda dikkat ve odaklanmayı geliştiren bir spor. Bu anlamda gelişime katkı sağlayan her yaşta yapılabilecek bir spor. Herkesi tenis sporu ile bağdaşlaştırmak ve sporu yaşam biçime hale getirmek amacımız. Buralar velilerimizin güvenle çocuklarını rahatlıkla bırakabilecekleri, yetişkinlerin rahatlıkla vakit geçirebilecekleri yer haline getirmek. Eğitime gönül vermiş iki kişiyiz biz, bu doğrultuda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz"

 

ALT YAPI OLUŞTURULUYOR

Kuruculardan Hakan Matur ise amaçlarının disiplin altında spor yapma imkanı sağlamak olduğunu vurgulayarak, "Hem akademik hem sportif faaliyetleri bir arada götürmek için yola çıktık. Bir çok çocuğumuz okullarında da başarılılar. Burada ayrıca turnuva odaklı oyuncu yetiştiriyoruz. Türkiye'de çeşitli dereceler yapmış ve ilçemizin adını duyurmuşlardır. 2011 doğumlu çocuklardan başlayarak birim alt yapı çalışmalarına başladık. Turnuvalara katarak da tecrübe katılıyoruz. Çalışmalarımız 12 ay üzerinden" dedi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)