"Zaman zaman üniversite konusunda diğer önemli konularda siyasi partilerin ilçe başkanlarını önümüze katarak Ankara'ya gideceğiz, bakanlıkların önünde yatacağız. Ereğli'de ağlayan kimse yok şuanda, bundan sonra Ereğli Belediyesi ağlayacak. Ağlamayan çocuğa meme vermezler. Ben inanıyorum 31 arkadaşım ile birlikte yapacağımız çalışmalarla sorunları tek tek planlama dahilinde çözeceğimize inanıyorum"

Kdz.Ereğli Belediye Meclisi, Halil Posbıyık başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda nisan ayı ilk toplantısını yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.  Posbıyık, toplantının resmi oturumu öncesi yaptığı konuşmada, yeni seçilen meclis üyeleri ile ilçenin sorunlarının çözümü için çaba harcayacaklarını vurguladı. Siyaseti bir kenara bırakıp Ereğli'yi yeniden ayağa kaldırmak istediklerini anlatan Posbıyık, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"HEPSİ DE DEĞERLİ İNSANLAR"

"Ereğli'ye yaraşır bir şekilde seviyeli ölçülü bir seçim olması gerçekten sevindirici bir olay. Bu seçimde 31 arkadaşımız belediye meclis üyesi seçildi. Benim için 31 arkadaşımın hepsi de çok değerli insanlar. O, bu parti diye birşeyi asla düşünmüyorum. Beraber bir yola çıktık, Ereğli sevdası için yola çıktık. Ereğli'nin birikmiş sorunları var, inanılmayacak kadar. Ereğli'de yaşayan 118 bin kişi bu arkadaşları seçti. El ele vererek, kol kola girerek birlik ve beraberlik içerisinde çözüm yollarını bulmak bizim görevimiz.

"AŞMAK VE ÇÖZMEK ZORUNDAYIZ"

Ereğli halkının bizim üzerimize bıraktığı çok önemli yüklerden bir tanesi. Sorunları aşmak ve çözmek zorundayız, mecburuz. 118 Bin kişi 31 kişiyi seçerek biz size güveniyoruz dedi, bize büyük bir sorumluluk yükledi. Benim yaklaşımım hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin Ereğli'de yaşayan 118 bin kişi bizim canımız, kardeşimiz. Ereğli'de yaşayan insanları seviyoruz. Ereğli'de belediye başkanı olmamın nedeni Ereğli halkına olan sevgimiz. İletişim en önemli konudur. Yıllardır siyaset yapıyorum, aramızı açmak için bir takım sorunlar, problemler çıkartırlar. Konuları birebir görüşelim, sürekli iletişim içerisinde olalım.

"ÇÖZÜLMEYECEK SORUN YOK"

Ereğli'nin üniversite, tersaneler sorunları var. Çözülmeyecek sorun yok. Biz bunları çözebilecek güçteyiz. Hangi parti olursa olsun bir araya geleceğiz. AK Parti, MHP, DSP, Saadet Partisi İlçe Başkanı, bütün hepimiz bir araya geleceğiz, bireysel işlemlerimizi görmeyeceğiz, Ereğli'nin sorunları var, işsizlikten kırılan insanlar var, esnaf siftah yapamadan dükkan kapatıyor. Hiç ummadığınız insanlar evlerine ekmek götürmekte zorlanıyorlar. Bunu kenardan izlemek dinimize de yakışmaz. Bunu el birliği ile çözmemiz lazım.

"BAKANLIKLARIN ÖNÜNDE YATACAĞIZ"

Zaman zaman üniversite konusunda diğer önemli konularda siyasi partilerin ilçe başkanlarını önümüze katarak Ankara'ya gideceğiz, bakanlıkların önünde yatacağız. Ereğli'de ağlayan kimse yok şuanda, bundan sonra Ereğli Belediyesi ağlayacak. Ağlamayan çocuğa meme vermezler. Ben inanıyorum 31 arkadaşım ile birlikte yapacağımız çalışmalarla sorunları tek tek planlama dahilinde çözeceğimize inanıyorum. Bu işler böyle başlar, eğer doğru çalışmazsak iyi gitmezsek halk defterimizi dürer. Her seçim döneminde böyledir bu iş. Onun için herkesin taşın altına elini koyacağına yürekten inanıyorum"

ENCÜMEN VE KOMİSYONLAR BELLİ OLDU

Yeni dönemde Meclis Katipliğine Emrah Karaarslan ve Gönül Çelik, Meclis Birinci Başkan Vekilliğine Satılmış Yiğit, encümen üyeliklerine Tarkan Adik, Sertan Kuzu ve Yaşare Aydın seçildi. İhtisas Komisyonları ise şu şekilde oluştu.

HUKUK İŞLERİ KOMİSYONU: CHP'den Gönül Çelik, Tayyar Mendeş, Mehmet Akçakaya, AK Parti'den Gülsemin Hasçelik, Yahya Çakır

İMAR İŞLERİ KOMİSYONU: CHP'den Haluk Okur, Fikret Aydeniz, Yılmaz Partlak, AK Parti'den Mustafa Kumaş, Fuat Ulaş,

PLAN BÜTÇE KOMİSYONU: CHP'den Yaşar Balcı, Cengiz Güneş, Naciye Tozkoparan, AK Parti'den Numan Korkmaz, Zafer Hüseyin Durmaz.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)