Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ilgili birim yöneticileri ile birlikte  Cumhuriyet Halk Evleri’nde inceleme yaptı ve gördüğü manzara karşısında çok üzüldüğünü ifade etti.

Belediyeden konuyla ilgili gönderilen yazılı açıklamada şöyle denildi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, daha önceki belediye başkanlığı döneminde halkın hizmetine açtığı ancak 5 yıldır verimli kullanılamayan ve bazı bölümleri atıl halde kalan Cumhuriyet Halk Evleri’ni yeniden aktif hale getiriyor.

Gerekli bakımlar yapılmadığı için fiziki yapısında da sorunlar oluşan Cumhuriyet Halk Evleri’ni, başkan yardımcıları, ilgili müdürler ve sorumlu ekiple birlikte gezen Başkan Posbıyık, gördüğü manzara karşısında üzüntüsünü dile getirdi.

İdari binaları dolaşan, sınıfları tek tek gezen Posbıyık, yeni dönemde Cumhuriyet Halk Evleri’nin aktif olarak kullanılabilmesi için bakım, onarım, derslikler ve kurslar konusunda çalışmaları başlattı.

YENİ DERSLİKLER, YENİ KURSLAR…

Başkan Posbıyık, yeni dönemde Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği içinde çalışmaları sürdürmeye devam edeceklerini ancak halk evlerinde yönetimi tekrar devraldıklarını söyleyerek şu açıklamayı yaptı:

“Halkevlerini önemsiyoruz. Daha önceki belediye başkanlığım döneminde halk evlerini açmıştık, bu yapıları yapmıştık. Buradaki eğitimlerin sağlıklı olması için elimizden geleni yapacağız. Burada bir takım aksaklıklar, tavanlarda akıntılar, bazı malzemelerde eksiklikler olduğunu, bazı eğitim yerlerinde öğretmenlerin bulunmadığını öğrendim. Bugün itibarıyla bütün halk evlerindeki sınıfları, oturma odalarını belediye olarak tekrar teslim alıyoruz. Buranın sahibi belediye olarak biziz. Halk Eğitim Merkezi ile birlikte ortaklaşa çalışmaktan büyük mutluluk duyarız. Onların bizden bir talepleri olduğunda, bize şu şu kursları vermek istiyoruz diye yazacaklar; biz de onayladığımız takdirde beraber çalışacağız. Artan bölümler olursa biz öğretmen görevlendireceğiz. Kendimiz eğitim verdireceğiz. Dolayısıyla ortak bir çalışmayla Ereğli’ye yararlı olacağız. Bu konuda eğitimde uzman kişilerle bir araya gelmek suretiyle sanatçıları bir araya getirmek suretiyle buralarda Ereğli’ye hangi kursları verelim, şeklinde toplantılar yapacağız. O toplantıların neticesinde hangi kursları vereceğimizi belirleyeceğiz. Burada yeniden tadilat yapacağız, tamamen çatılar değişecek, rölyefler eskimiş bunların hepsini yeniden yaptıracağız, Cumhuriyet Halk Evleri’ne yenilik getireceğiz, yeni bir hava getireceğiz. Kurs yerlerimiz yetmezse arka tarafta yerlerimiz var, oraya ilave dershaneler yapacağız. Çevresini daha korunaklı, müstakil bir alan haline getireceğiz. Cumhuriyet Halk Evleri eğitim ve kurs anlamında bizim için çok önemli. Yeni dönemde tekrar canlandırmak için ne gerekiyorsa yapacağız.”