KOSGEB Zonguldak Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Çaycuma TSO Toplantı Salonu’nda yeni dönem KOSGEB destekleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıda, KOSGEB Zonguldak Şube yetkilileri tarafından kurum tanıtılarak, yeni destek kredilerinin amacı anlatıldı. Kurum tarafından desteklenecek konular; üretim, yönetim, organizasyon, pazarlama, dış ticaret, insan kaynakları, mali işler finans, bilgi yönetimi ve bunlarla ilgili projeleri olarak sıralandı. Toplantıda, desteklenecek proje giderlerine kurulun karar verdiği ancak, arsa, bina, inşaat, tadilat, tefrişat ve benzeri, taşıt aracı, vergi, resim ve harçlar, sosyal güvenlik primleri, haberleşme giderleri, kira giderleri, finansman giderleri ile proje ile ilişkilendirilmemiş diğer giderlerin maliyetlerinin karşılanmayacağı anlatıldı. 

Yeni KOSGEB programından KOBİ’lerin proje kültürü ve bilinci oluşturulması ve yaygınlaştırılması, KOBİ’lerin uzun süreli plan yapma yeteneğinin kazandırılması ve rekabet gücünün arttırılması bekleniyor. Toplantıda da ayrıntılarıyla desteklenecek proje konuları ve limitleri hakkında bilgi verildi.